CHP’li Erdoğdu: Milli servetin yarısı yabancıların eline geçti

CHP’li Erdoğdu: Milli servetin yarısı yabancıların eline geçti
4 Şubat 2015 11:47

CHP Yolsuzlukları Araştırma Birimi Başkanı ve İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, Türkiye’nin tekel konumundaki tüm stratejik kurumlarının sahiplerinin artık yabancılar olduğunu iddia etti.

 

 

Erdoğdu yaptığı açıklamada, Özelleştirme Yüksek Kurulu kararınca, 2010 yılında Yıldızlar Holding’e devredilen Osmangazi TEDAŞ (OEDAŞ)’ın Çin Merkezi Hükümetine bağlı olarak faaliyet gösteren Çin’in dev KİT’i China National Machinery Industry Corporation’a (CMEC) satıldığını belirterek şöyle dedi:

 

 

“Merkez Bankası verilerine göre, Türkiye’nin milli servetinin yarısı yabancıların eline geçmiş durumda. Enerji, iletişim, ulaştırma, tarım, bankacılık, imalat gibi stratejik sektörlerin en çok gelir getiren büyük şirketleri doğrudan yabancıların eline geçti. Halkımız adeta bu yabancı şirketlerin faturalı kölesi durumuna getirildi.”

 

 

OEDAŞ’ın Çinlilere satışına işaret eden Erdoğdu, “Bu satış, Osmangazi EDAŞ’ın faaliyet gösterdiği Afyon, Bilecik, Eskişehir, Kütahya ve Uşak’da yaşayan vatandaşların, elektrik faturası üzerinden Çinlilere çalışacakları anlamına geliyor. Türkiye’nin şu an önündeki en büyük tehlikenin milli servetin yavaş yavaş yabancıların eline geçiyor olması” dedi.