CHP’li Emir’den, 23 Nisan kutlamalarını iptal eden okul müdürüne tepki! Cumhuriyet karşıtı  İdris Güler hakkında işlem başlatılacak mı?

CHP’li Emir’den, 23 Nisan kutlamalarını iptal eden okul müdürüne tepki! Cumhuriyet karşıtı İdris Güler hakkında işlem başlatılacak mı?
21 Nisan 2018 17:53

CHP Ankara Milletvekili Dr. Murat Emir, seçim bölgesi Keçiören’deki Esertepe Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’nde müdür İdris Güler talimatıyla, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliklerinin iptal edildiğini bildirerek, konuyu soru önergesiyle Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’a sordu.

 

 

 

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 98. yıldönümünü, iki gün sonra Ülke genelinde çeşitli etkinliklerle kutlayacağız. Her yıl olduğu gibi bu yılda kutlama merkezi eğitim kurumları olacak. Cumhuriyet değerlerinin yeni nesillere en doğru şekilde aktarılması amacıyla tüm okullarda günün anlam ve önemine yönelik çeşitli programlar düzenlenecek.

 

Ülkemizin için en önemli günlerden biri olan 23 Nisan, ne yazık ki her eğitim kurumu yetkilisinde aynı heyecanı yaratmamış. Edindiğimiz bilgilere göre, Ankara’nın Keçiören ilçesindeki Esertepe Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’nde 23 Nisan Pazartesi günü, okulun bünyesindeki uygulama anaokulu öğrencilerinin sergileyeceği gösteri de dahil olmak üzere Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri, bizzat müdür tarafından iptal edildi. Okul Müdürü İdris Güler’in, anaokulu öğrencilerinin yaklaşık iki aydır hazırlık yaptıkları ve sadece bunun için kıyafetler aldıkları okul bahçesinde planlanan gösterinin gerçekleştirilmeyeceğini ifade edilmektedir.

 

Türkiye Cumhuriyeti’nin bir vatandaşı olmanın ötesinde eğitim yöneticisi sorumluluğunu taşıyan bir kişinin, Cumhuriyetimizin en önemli günlerinden biri olan 23 Nisan kutlamalarını engellemesi, son dönemde Cumhuriyet değerlerine yönelik sistematik saldırının en son örneği olmuştur.

 

Bu bağlamda;

 

1-) Keçiören Esertepe Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’nde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında hangi etkinliklerin gerçekleştirilmesi planlanmaktaydı? Planlanan program hangi gerekçeyle iptal edilmiştir?

 

2-) Kutlama programının Müdür İdris Güler’in sözlü talimatıyla iptal edildiği ifade edilmektedir? Müdür Güler hakkında herhangi bir idari işlem başlatılacak mıdır?

 

3-) Müdür İdris Güler’in aldığı iptal kararı sadece bir program iptali olmayıp Cumhuriyet değerlerine karşıtlığın da göstergesi değil midir? Konuyla ilgili adli soruşturma başlatılması için suç duyurusunda bulunacak mısınız?