CHP’li Emir: Pratisyen hekimler 30 saat mağduru

CHP’li Emir: Pratisyen hekimler 30 saat mağduru
26 Ekim 2020 12:45

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, kamu kurumlarında çalışan tabiplere işyeri hekimliğinde verilen 30 saatlik iznin 80 saate çıkarılması için TBMM’ye kanun teklifi sundu. Emir, “İşyeri hekimliği yapan aile hekimleri ile pratisyen hekimlerin ayrı bir uzmanlık alanı bulunmadığından döner sermaye gelirleri kısıtlı kalıyor. Söz konusu izin 80 saate çıkartılırsa adaletsizlik ortadan kalkacaktır” dedi.

 

 

DÜZENLEME MAĞDURİYET YARATTI

 

 

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, kamu kurumlarında çalışan ve yöneticilik görevi bulunmayan tabiplerin işyeri hekimliğinde görev süresini kısıtlayan kanunda değişiklik yapılması amacıyla TBMM’ye kanun teklifi sundu. Daha önce bu şartları taşıyan hekimlere, işyeri hekimliği için 80 saat izin verildiğini hatırlatan Emir, bu sürenin 30 saate düşürülmesinin mağduriyet yarattığını ifade etti.

Yeni düzenlemeyle hekimler arasındaki adaletsizliğin ortadan kaldırılacağını kaydeden Emir, kanun teklifi gerekçesinde şu ifadeleri kullandı:

“Bilindiği üzere işyeri hekimliği yapan tabiplerin büyük çoğunluğu pratisyen ve aile hekimlerinden oluşmaktadır. Pratisyen hekimlerle aile hekimlerinin ayrı bir uzmanlık alanı bulunmadığından döner sermaye gelirleri çok kısıtlı kalmaktadır. Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan ve yöneticilik görevi bulunmayan tabiplere işyeri hekimliği için verilen iznin 30 saate düşürülmesi en çok pratisyen hekimlerle aile hekimlerini etkilemiştir.

 

30 SAATTEN 80 SAATE ÇIKARILMALI

 

Pandemi koşullarında büyük bir özveriyle çalışan söz konusu hekimler bu uygulamayla ekonomik olarak daha da zor koşullara itilmiştir. Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan ve yöneticilik görevi bulunmayan hekimlere verilen işyeri hekimliği izni aylık 30 saatten en az 80 saate çıkarılmalıdır.”