CHP’li Emir: Doktorlara 65 yaş genelgesi çaresizliğin itirafıdır!

CHP’li Emir: Doktorlara 65 yaş genelgesi çaresizliğin itirafıdır!
9 Mart 2022 09:40

Sağlık Bakanlığının 65-72 yaş arasındaki hekimleri yeniden istihdam etmek istemesini “Çaresizliğin itirafı” olarak değerlendiren CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, “Kamuda hekim açığı giderek artıyor. Artık bıçak kemiğe dayandı. Bakanlık süreci yönetemediğini itiraf etmiştir” dedi.

 

 

Sağlık Bakanlığı veya bağlı kuruluşlarda çalışmış olan 65-72 yaş arasındaki doktor ve uzman doktorların yeniden istihdamına yönelik düzenlemeye ilişkin yazılı açıklama yapan CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, “Sağlık Bakanlığının tutarsız özlük haklarını umursamayan politikaları, kamudaki hekim açığının her yıl daha da artmasına sebep oluyor” dedi. Bakanlığın hekim açığına karşı çaresiz kaldığını kaydeden Emir, şu ifadeleri kullandı:

 

 

Havlu attığının göstergesi

 

 

“Sağlık Bakanlığı, hekimlerin özlük haklarını veremiyor, hekime karşı şiddete seyirci kalıyor. Tüm bunların sonucunda da hekimler haklı olarak ya yurt dışına gitmeyi ya da özelde çalışmayı tercih ediyor. 2012 yılında yurt dışında çalışmak için Türk Tabipler Birliğinden iyi hal belgesi talep eden doktorların sayısı 59’du. Bu sayı 2021 yılı sonunda 1400’e yaklaştı. Bu kaygı verici artışa ise bakanlık seyirci kaldı. Bugün gelinen noktada yapılan düzenleme de çaresizliğin itirafıdır. Aslında bakanlığın havlu attığının göstergesidir.

 

 

Artık bıçak kemiğe dayandı

 

 

Çünkü kamuda doktorlara yönelik uygulanan ücret politikası ve şiddetin önlenemeyişi sonucunda hekimlerde bıçak kemiğe dayandı. Süreci yönetemeyen, planlama yapamayan bakanlık da ‘biz bu işi çözemeyeceğiz’ diyerek çalışabilecek durumda olan 65-72 yaş arasındaki doktorları yeniden istihdam etme yoluna gitmiştir. Tıpkı savaş halinde eli silah tutan herkes nasıl cepheye alınıyorsa aynı şekilde çalışabilecek durumda olan tüm doktorlar da istihdam edilerek soruna çözüm bulunmak isteniyor. Ancak, hekimlerin özlük hakları verilmediği sürece, sağlıkta şiddet engellenemediği sürece bu soruna çözüm bulunamaz. Maalesef böyle giderse önümüzdeki yıllarda hekim açığı daha da artacaktır.