CHP’li Çıray, Houston inişini sordu: Erdoğan Houston’da ne yaptı?

CHP’li Çıray, Houston inişini sordu: Erdoğan Houston’da ne yaptı?
15 Şubat 2015 11:22

CHP İzmir Milletvekili Dr. Aytun Çıray, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Meksika ziyaretinden sonra uçağının, ABD’nin Houston kentine yaptığı gizemli inişi TBMM gündemine taşıdı.

 

 

 

Erdoğan’ın, Houston’da Türkiye’nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç ile bir araya geldiğini hatırlatan Aytun Çıray, Başbakan Davutoğlu’na “MİT Müsteşarlığı görevinin büyükelçiye teklif edildiğinden haberiniz var mı?” diye sordu.

 

 

 

YAKIT İKMALİ BAHANE

 

 

Çıray, Cumhurbaşkanlığı kaynaklarının Houston’a inişin gerekçesi olarak yakıt ikmalini gösterdiğini belirterek, “Ancak Airbus A330-200’ün özel bir üretimi olan ve ek yakıt tankları barındıran TC-TUR kuyruk kodlu Cumhurbaşkanlığı uçağının menzili tam yüklü iken 15.400 kilometre. Meksika-Türkiye mesafesi ise 11.500 kilometre olduğuna göre ikmal ihtiyacının olmadığı açıktır” dedi.

 

 

 

BÜYÜKELÇİ İLE GÖRÜŞTÜLER

 

 

Çıray, yakıt ikmali için Houston’a inen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Perşembe akşamı apar topar Washington’dan ayrılıp Houston’a geçen Türkiye’nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç ile bir araya geldiğini de hatırlattı. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yanıtlaması istemiyle bir soru önergesi veren Çıray şu soruları yöneltti:

 

 

GİZEMLİ ZİYARETİN NEDENİ NE?

 

 

“Bu durumda Başbakan olarak Cumhurbaşkanı’nın uçağının Houston’a neden indiğini biliyor musunuz? Cumhurbaşkanı basit bir ikmal işlemi için Houston’a indiyse –ki uçağın menzili bunun doğru olmadığını ortaya koyuyor- Büyükelçi Serdar Kılıç neden alelacele Washington’dan Houston’a gitti?

 

 

MİT TEKLİFİNDEN HABERİNİZ VAR MI?

 

 

Türkiye’nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç’ın Houston’a gidişinden haberiniz oldu mu? Sizden veya Dışişleri bakanınızdan izin aldı mı? Cumhurbaşkanı ile neler konuştuklarını biliyor musunuz? Büyükelçi Serdar Kılıç’a Erdoğan’ın MİT Müsteşarlığı görevini teklif ettiğinden haberiniz var mı? Anayasa göre bir MİT müsteşarı başbakana bağlı olduğuna göre, Kılıç’a bu görevi önermek kimin görevidir? Başbakan olarak, Anayasamıza göre hiçbir sorumluluğu olmayan biri tarafından yetkilerinize tecavüz edilmesini nasıl karşılıyorsunuz?”