CHP’li Bülbül: Yasakçı düzen, halkın gerçekleri öğrenmesini istemiyor!

CHP’li Bülbül: Yasakçı düzen, halkın gerçekleri öğrenmesini istemiyor!
9 Kasım 2020 08:30

CHP’nin yayınladığı “Kıdem Tazminatında Fon Aldatmacası” ve “Arpalık Aile Şirketi…” adlı iki kitap hakkında verilen toplatılma kararı sonrasında açıklamada bulunan CHP Aydın Milletvekili ve Adalet Komisyonu üyesi Süleyman Bülbül, “Yurttaşa doğru bilgiyi vermemiz engellenmeye çalışılıyor, AKP iktidarı anayasal suçlarına devam ediyor” dedi.
SESİMİZİ SUSTURMA AMACINIZ GERÇEKLEŞMEYECEK

 
İktidarın sopası olan ve neredeyse özel yetkili olarak çalışan sulh ceza hakimlikleri her gün yeni bir skandala imza atıyor. Bugün CHP’nin halka doğru bilgiyi vermesi, özgürce siyaset yapması engelleniyor. Nevşehir Sulh Ceza Hakimliği vermiş olduğu toplatma kararında “Kitap içerisinde yer alan yazı, yorum ve görsellerin bir siyasi partiye mensup kişileri, kamu görevlilerini ve Sayın Cumhurbaşkanı’nı demokratik ve siyasi etik ilke ve teamüllerin sınırları aşılmak suretiyle tenkit edilerek icra edilen eylemlerin farklı seçmen kitlesi bulunan iki ayrı partinin temsilcilerini ve seçmenlerini kin ve düşmanlığa tahrik edebilecek nitelik taşıması” gerekçesini gösterdi. Mahkeme kararında eleştiri sınırının aşıldığı ifade edilmişken saray iktidarı artık ülkemizde tükenme noktasına getirdiği hukuku katlediyor. Sadece yargıda değil her alanda demokrasi, etik ilkeler, teamüller gibi kavramları AKP tüketeli çok oluyor. Bir mahkeme kararıyla ana muhalefet partisinin bile siyasi faaliyeti engellenmeye çalışıldı. İktidar hukuksuzluklarına hukuksuzluk katarak açıklarını kapamaya çalışıyor. Sesimizi susturma, siyasi irademizi sönümlendirme amaçlarınız gerçekleşmeyecek ama verdirttiğiniz bu karar tarihinize çoktan kara bir leke olarak yazıldı.
AKP İŞÇİNİN KIDEM TAZMİNATINA GÖZ KOYDU
CHP’nin kurumsal yayını olan bu iki kitap hakkında neden bu kararın çıktığı ise çok açık. Uygulanan yasakçı düzeniniz halkın gerçekleri öğrenmesini istemiyor. Mecliste görüştüğümüz işsizlik sigortası kanunundaki değişiklerle AKP, işçiye uygulanan emek sömürüsünü desteklerken kıdem tazminatına el koymak istiyor. Tek adam rejimi istihdam sorunun çözülmesini işverenlere vereceği ayrıcalıklar ile çözmek faturayı işçiye kesmek istiyor. Mağdur olan her zaman işçiyken, haklarını alamazken halen işverene yönelik teşvikler yardımlar devam ediyor. İktidarın kıdem tazminatını yok etmek isteğine baktığımızda gerçekleri açıklayan bu kitabın yasaklanmasına şaşmamalı. Uygulanan bu yasakçı düzene hep birlikte son verecek ve tek adam rejiminin gasp ettiği haklarımızı yeniden kazanacağız.