CHP’li Bilgehan yeniden Avrupa Konseyi Medya Alt Komitesi Başkanlığına seçildi!

CHP’li Bilgehan yeniden Avrupa Konseyi Medya Alt Komitesi Başkanlığına seçildi!
27 Ocak 2017 13:54

CHP Ankara Milletvekili, AKPM üyesi Gülsün Bilgehan, Avrupa Konseyi Medya ve Bilgi Toplumu Alt Komitesi Başkanlığına yeniden seçildi.

 

 

 

Avrupa Konseyi Kültür, Bilim, Eğitim ve Medya Komisyonu üyesi olan Gülsün Bilgehan, Mart 2016’dan bu yana alt komite başkanlığını yürütüyordu.

 

 

Medya alt komitesi, gazetecilerin durumuyla ilgili Avrupa Konseyi ülkelerini kapsayan önemli çalışmalar yürütüyor. Komitede, bugüne kadar “Medya Sahipliğinde Şeffaflığın Arttırılması”, “Demokratik Seçimler için Bir Koşul Olarak Medya Özgürlüğü”, “Yolsuzluğun Önlenmesinde Parlamento ve Araştırmacı Gazetecilik”, “Bağımsız Gazetecilik Üzerindeki Siyasi Etkilerde Yeni Teknikler” gibi raporlar ele alındı.

 

 

Son olarak 24 Ocak günü, AKPM Genel Kurulu’nda, Medya Alt Komitesi’nde de ele alınan Ukraynalı parlamenter Volodymyr Ariev’in hazırladığı “Avrupa’da Gazetecilere Saldırılar ve Medya Özgürlüğü” raporu görüşüldü.

 

 

KOMİTE: BAŞKANLIĞA DEVAM

 

 

Gülsün Bilgehan’ın görevinin sona ermesinin ardından Avrupa Konseyi kış oturumları sürerken Medya ve Bilgi Toplumu Alt Komitesi toplandı. Komisyonda üyelerin oybirliğiyle, Gülsün Bilgehan yeniden Alt Komite Başkanlığına seçildi.