CHP’li Başkan Özcan Bolu’daki asfalt rantını açıkladı!

CHP’li Başkan Özcan Bolu’daki asfalt rantını açıkladı!
27 Eylül 2020 11:43

Bolu’nun CHP’li Belediye Başkanı Tanju Özcan,yaptığı açıklama ile Bolu Özel İdaresi’nin özel bir firmaya para kazandırmak adına kendilerinin çok daha ucuz fiyat vermesine rağmen asfaltlama ihalesini özel bir firmaya verdiğini açıkladı.

 

 

Bolu’nun Sazakiçi Köyü’ne yapılacak sıcak asfalt dökümü için kamunun daha az para ödemesi amacı ile İl Özel İdare’nin açtığı ihaleye girdiklerini ve ihalenin kendilerine verilmek istenmemesine rağmen en düşük vermeleri sonucunda ihalenin Bolu Belediyesi’nin şirketi olan Bolu Bel’de kaldığını belirten Tanju Özcan sonrasında yaşanan süreçte ise kamunun zarar uğratıldığını belirtti.

10 gün içerisinde ihale için Bolu İl Özel İdaresi’nin kendileri ile sözleşme imzalaması gerekirken 9.gün “Kaynak olmadığı” gerekçesi ile ihaleyi iptal ettiğini belirten Özcan “Kamuda kaynağı olmadan ihale yapamazsınız.Bu suçtur” dedi. Özcan ihale sürecinde Bolu İl Özel İdaresinin ihaleyi kendilerine vermesine rağmen “Araçlardaki belediye ambleminin kapatılması” şartını koştuğunu, kendilerinin sırf kamu daha az para ödesin diye bunu da kabul ettiklerini hatırlattı.

Ancak aradan bir süre geçtikten sonra Bolu İl Özel İdaresi’nin ihalenin yöntemini değiştirdiğini ve açık ihaleden davet usulüne çevirerek ihaleyi bir özel firmaya verdiğini belirten Tanju Özcan, Bolu İl Özel İdaresi’nin ihaleyi kazanan firmanın kim olduğu konusunda da bilgi vermediğini ifade etti.

 

 

Tanju Özcan bu gelişme üzerine Bolu İl Özel İdaresi’ne resmi bir yazı göndererek ihaleyi kazanan firmadan %15 daha ucuza ve aynı ihale şartnamesine uymayı kabul ederek bu işi yapmayı taahhüt ettiklerini ifade etti.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan 2. ihaleye belediye şirketinin davet edilmesini istemelerine rağmen davet edilmediğinin altını çizerken,Bolu Valisi’ni konuya müdahale etmeye çağırdı.

Özcan bu konuda gerekirse Bolu İl Özel İdaresi yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını da belirtti.

 

İşte Tanju Özcan’ın o açıklamaları: