CHP'li Aylin Nazlıaka'ya polis şiddeti

CHP'li Aylin Nazlıaka'ya polis şiddeti
3 Haziran 2013 12:59

Ankara’da Taksim Gezi Parkı’ndaki olaylara destek vermek amacıyla dün öğle saatlerinde Kızılay Meydanı’nda toplanan kalabalığa polis müdahale etti.

Gece geç saatlere kadar devam eden olaylarda 500’ün üzerinde kişinin gözaltına alındığı bildirildi. Gözaltına alınan kişiler Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne götürülmek için uzun süre bekledi.

Taksim Gezi Parkı’ndaki olaylara destek vermek amacıyla dün öğle saatlerinde çok sayıda kişi Kızılay Meydanı’nda toplandı. Polis ekipleri bu sırada Kızılay Meydanı’ndan çekilerek Başbakanlık Binası çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı. Kızılay Meydanı’nda hükümet aleyhine slogan atan kalabalıkta bulunan bazı gruplan polisle çatıştı. Taş ve sopalarla saldıran gruba polis ekipleri biber gazı ve tazyikli su ile müdahale etti. Olaylar akşam saatlerine kadar devam etti.

500’ÜN ÜZERİNDE GÖZALTI

Başbakanlık çevresinde geniş güvenlik önlemi alan polis ekipleri akşam saatlerinde Kızılay Meydanı’ndaki kalabalığı müdahale etti.

Çıkan olaylarda polis, 500’ün üzerinde kişiyi gözaltına aldı. Polis ekipleri gözaltına alınan kişileri Kızılay Meydanı’nda topladı. Gözaltındaki kişiler belediye otobüsleri ile Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

GÖZALTINDAKİLER OTOBÜS BEKLEDİ

Polis, gözaltına aldığı göstericileri Kızılay Meydanı’nda topladı.  Gözaltındaki göstericiler Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne götürülmek için  otobüs sayısının yetersiz olması nedeniyle uzun süre bekledi.

CHP’Lİ MİLLETVEKİLLERİ KIZILAY’DA

Kızılay Meydanı’nda bulunan bazı CHP’li milletvekilleri 500’ün üzerinde kişiyi gözaltına alan polis ekiplerine tepki gösterdi. Gözaltına alınanlar Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne götürülmek için belediye otobüslerine bindirildiği sırada gergin anlar yaşandı. CHP’li milletvekilleri ile polis arasında sert tartışmalar yaşandı. CHP’li milletvekili Aylin Nazlıaka’da bu zor anlara tanıklık etti. Gözaltına alınanları korumak isterken zor anlar yaşadı.


ÖZEL HAREKAT POLİSİ, BAŞBAKAN ERDOĞAN’IN EVİNİN ÇEVRESİNDE ÖNLEM ALDI

Başbakan Erdoğan’ın Keçiören’deki evine yürümek istemesi üzerine polis geniş güvenlik önlemleri aldı. Başbakan Erdoğan’ın evine giden yollarda önlem alan polis ekiplerinin arasında özel harekat polislerinin de bulunduğu görüldü.