CHP’li Aygun: Ramazan geliyor, pide fiyatları, et fiyatları, sebze, meyve fiyatları el yakıyor!

CHP’li Aygun: Ramazan geliyor, pide fiyatları, et fiyatları, sebze, meyve fiyatları el yakıyor!
26 Mart 2022 07:10

AK Parti döneminde 27 milyon dekar alanda tahıl üretiminin sona erdiğini kaydeden Aygun, “Ramazan geliyor, pide fiyatları, et fiyatları, sebze, meyve fiyatları el yakıyor. Vatandaşımız, Ramazan sofrasını nasıl kuracak? Yeter artık” diye tepki gösterdi.

 

 

CHP Tekirdağ Milletvekili Dr. İlhami Özcan Aygun, önceki Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin Sudan’da tarım hayali kurduğunu, ancak Sudan Uluslararası Tarım ve Hayvancılık A.Ş Raporu ile bu hayalin patladığının anlaşıldığını vurgulayarak, “Yeni Bakan Vahit Kirişçi ders almamış ki Afrika’da tarım hayali ile göreve başladı. Sayın Bakan Afrika’yı bırak, Anadolu’ya bak. Türk çiftçisine yüzünü dönersen, çiftçi seni de Türk halkının da yüzünü güldürür, herkesi doyurur!” çağrısı yaptı. AK Parti döneminde 27 milyon dekar alanda tahıl üretiminin sona erdiğini kaydeden Aygun, “Ramazan geliyor, pide fiyatları, et fiyatları, sebze, meyve fiyatları el yakıyor. Vatandaşımız, Ramazan sofrasını nasıl kuracak? Yeter artık” diye tepki gösterdi.

 

 

Aygun, maydanozdan karnabahara, etten pideye kadar her şeyin ateş pahası olduğuna işaret etti. Ramazan ayında İstanbul’da pide fiyatlarının 6-9 TL arasında olacağına işaret eden Aygun, “Geçen sene 4 liradan pide alıyorduk. Ramazan ayında çıkan pideyi de vatandaşın elinden alıyorsunuz. Et ve Süt Kurumu’nda bile kıymanın kilosu 83 lira, kuşbaşının kilosu 92 lira, bifteğin kilosu 117.50 lira oldu. Kasap fiyatlarını söylemiyorum bile. Ramazan sofrası kurmak da mı lüks olacak?” dedi.