CHP’li Altay: Küfür yedik, hakaret yedik, psikolojik basınçla karşılaştık

CHP’li Altay: Küfür yedik, hakaret yedik, psikolojik basınçla karşılaştık
27 Aralık 2016 15:54

‘Başkanlık sistemi’ni öngören anayasa değişiklik paketinin görüşüldüğü Meclis Anayasa Komisyonu’nda, AKP’li ile CHP’li komisyon üyeleri arasında yine kavga çıktı.

 

 

 

CNN Türk’e konuşan CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, görüşmeler sırasında muhalefet partilerin vekillerinin konuşma taleplerinin reddedildiğini, söz hakkı verilmeden maddelerin ‘uğultular eşliğinde’ geçirildiğini aktardı. İktidar partisinin çoğunluğuna dayanarak oldu bittiye getirmeye çalıştığını söyleyen Altay, “Sadece yedi CHP’li vekil söz hakkkını kullandı. Bir milletvekili bu konuda konuşmak istiyor ama konuşamıyor” dedi.

 

 

Altay, AKP’nin fiziki üstünlüğünü kullanarak baskı uyguladığını belirterek, şöyle devam etti: “Küfür yedik, hakaret yedik, psikolojik basınçla karşılaştık. Can güvenliğimizle ilgili endişeye kapıldık. Buna rağmen ben de sinirlendim ve elimdeki su bardağını karşı tarafa su attım. Yapmamam gerekirdi biliyorum. Bu durum haklarımızdan feragat edeceğimiz anlamına gelmez. Meclis iç tüzüğünün bize verdiği yetkilerden sonuna kadar yararlanmak istiyoruz.”

 

anayasa-komisyonu