CHP’li Ağbaba: Emek ve ekmek için ‘Hayır’

CHP’li Ağbaba: Emek ve ekmek için ‘Hayır’
19 Mart 2017 16:06

CHP Emek Büroları Koordinatörü ve Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Türkiye’nin birçok ilinden Ankara’ya gelen Kamu Taşeron İşçileri Birliği üyelerini  TBMM’de ağırladı. Taşeron işçisine en çok CHP’nin sahip çıktığını ifade eden Ağbaba, işçilerin referandumda emek ve ekmek cephesinden bakarak “Hayır” oyu vermesi gerektiğini belirtti.

 

 

 

Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba’nın konuşmasından satır başları ise şöyle;

 

 

AKP TAŞERON İŞÇİSİNE YİNE YALAN SÖYLEDİ
“Biliyorsunuz Türkiye’de taşeron uygulaması çok yaygın bir hal aldı. Bu taşeron konusuyla ilgili ilk büyük çıkışı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 2010’da seçildiği gün yapmıştı. O günden beri başta Genel Başkanımız olmak üzere taşeronların sorunları ile ilgili gerek Mecliste gerek meydanlarda konuşuyoruz. 7 Haziran seçimlerinden önce CHP’nin en önemli taahhütlerinden birisi taşerona kadro vereceğimiz ve asgari ücretin artacağıydı. 7 Haziran’da hükümet kurulmayınca 1 Kasım seçimlerine gidildi. 1 Kasım seçimlerinde AKP hükümeti bizim seçim bildirgemizi kopya ederek taşerona kadro vereceğiz dedi ve 100 gün içerisinde bunu sağlayacağız dedi. Ama maalesef geçmişte olduğu gibi bu da yalan çıktı. Her seçimde olduğu gibi taşeron işçisi oyalandı.”

 

 

EVET ÇIKARSA MEMURUN İŞ GÜVENCESİ KALKACAK
“Hükümetin gündeminde “Kamu Personel Reformu” var. Bunu referandumdan sonraya bıraktılar çünkü vatandaşın tepkisinden çekiniyorlar. Eğer referandumda evet çıkarsa, bu sözde reform ile bırakın taşerona kadro vermeyi, memurun iş güvencesi hakkı dahi elinden alınacak. Bu 16 Nisan’daki referandum taşeronun son umududur. Eğer evet çıkarsa bilin ki hepinizin kaderi tek bir kişinin elinde olacak. İstediği anda örgütlenmenize izin vermeyecek, bir araya gelmenize izin vermeyecek. Bugün bile taşeron işçisinin üzerindeki baskıyı biliyorsunuz. Hele hele kamuda çalışan emekçiler daha çok yaşıyor. Eğer hükümetin aleyhine bir şey söylerseniz ekmeğinizle tehdit ediliyorsunuz. Ama bu mücadele bir ekmek mücadelesi ise, bu mücadele çocuklarınızın geleceğinin mücadelesi ise hepimiz taşın altına elimizi koyacağız.”

 

 

BU SEÇİMDE HAYIR DEME GEREKÇENİZ VAR
“Taşerona kadro taahhüdünde bulunup sözünü tutmayanlara, her seçim taşeron işçisini oyalayanlara karşı bu seçimde Hayır deme gerekçeniz var. Biz her zaman söyledik, başta Genel Başkanımız olmak üzere sizlerin yanında olmaya devam edeceğiz. Türkiye’nin dört bir yanında kurduğumuz Emek Bürolarımız ile de taşeron işçilerimizin emek ve ekmek mücadelelerinde yanlarında olacağız. Bilin ki bu mücadelede el ele kol kola verilebilirse kazanacaksınız.”

 

 

HOLLANDALI BİR İŞÇİ ARABİSTANLI BİR İŞÇİDEN 43 KAT ZENGİN

 
“Bugünlerde kavga ile gündemde olduğumuz Hollanda’dan bir örnek vereyim. Hollanda Suudi Arabistan’dan çok daha fakir, çünkü Suudilerin petrolü var. Ama Suudi Arabistan’da o zenginlik tek bir ailede toplanmış. Suudi Arabistan toplamda Hollanda’dan zengin olmasına rağmen Hollandalı bir işçi, Suudi Arabistanlı bir işçiden tam 43 kat zengin. Çünkü para ve zenginlik yayılmış, bir elde toplanmamış. Tek adamlıkla yönetilen ülkelerin durumuna bir bakın. Dünyanın en zenginleri, İsviçre bankalarında en çok parası olanlar tek adamlar. Afrika ülkesi açlıktan kırılıyor, ama o ülkenin Başkanı dünyanın en zenginlerinden. O nedenle hepimizin oy verirken, emek ve ekmek cephesinden bakarak oy kullanması gerekiyor.”