CHP’li Adıgüzel: Binali Yıldırım ve Murat Kurum hakkında soruşturma başlatılmalı!

CHP’li Adıgüzel: Binali Yıldırım ve Murat Kurum hakkında soruşturma başlatılmalı!
17 Şubat 2024 09:23

CHP Milletvekili Mustafa Adıgüzel’in çarpıcı açıklamaları gündemi sarsmaya devam ediyor. Adıgüzel, Binali Yıldırım ve Murat Kurum’un doğa işgali ve çevre felaketine yol açtığı iddialarını sert bir dille dile getirdi. Altın madenleriyle ilgili yaşanan skandalda, işgalin savunucusu olarak gösterilen isimlerle ilgili soruşturma çağrısı yaptı.

 

 
Adıgüzel, “Bana da dava açtılar!” diyerek hukukun çifte standartlarına dikkat çekiyor. Çevre felaketlerine yol açanların adaletten kaçamayacağını vurguladı. İfade özgürlüğünün dahi mahkeme kapılarında suçlanmaya yol açtığı bir dönemde, çevrenin ve insan sağlığının riske atıldığı durumlarda sessizliğin kabul edilemez olduğunu belirtti.

 

 

“BİNALİ YILDIRIM, DOĞA İŞGALİNİ SAVUNUYOR!”

 
“Şunu anlayın, kim ki bu altın madenlerini savunuyor ise ondan bir menfaati vardır ve bu işgalin tarafıdır işte. Binali Yıldırım’da bu işgali bu şirketi savunuyor, işte Murat Kurum da kurumsal olarak geçmiş Bakanlığında buna destek vermiş. Çöpler sahası kimyasal sızıntı nedeniyle 22 Haziran 2020 ikide kapatılıyor. Sadece 3 ay sonra tekrar açılıyor. Kimin zamanında Murat Kurum madende kapasite artışına gidilmiş onayını kim vermiş? Murat Kurum kapasite artışı için. Çed gerekli değildir denmiş. Kim demiş Murat Kurum demiş. Çöpler Köyüne 250 m, İlaç İlçesine 850 m, Sabırlı Köyüne 850 m, Fırat Değerinin kenarına sadece 250 m. Ya arkadaşlar burada tam 2.447 futbol sahası büyüklüğündeki bu alan varken sadece 200 – 250 m kalmış. Kapasite artışı vereceksiniz de daha nereye kadar verebileceksiniz yani? Murat Kurum çöplerde nasıl bir fantezi hayal ediyorsun, nasıl bir hayalin var da İstanbul’da ki hayalin de anlayabilelim bize anlat bunu.” dedi.

 
“BİNALİ YILDIRIM VE MURAT KURUM HAKKINDA SORUŞTURMA BAŞLATILMALI”

 
“Şimdi 4 tane savcı görevlendirmişler bence. Savcıları ilçe göndermeyin, Murat Kurum’a gönderin. Binali Yıldırım’a gönderin, bakan, vali hakim savcı herkes yardımcı olmuş, hatta bilirkişi heyetine AK Parti’li koymuşsunuz. O yüzden siz savcıları ilçeye göndermeyin. Doğrudan AK Parti Genel merkezine gönderin. Çünkü bütün bu sorunlar orada duruyor. Türkiye Cumhuriyeti eğer bir hukuk devleti ise Binali Yıldırım ve Murat Kurum hakkında soruşturma başlatılmalıdır.” dedi.