CHP’li Hamzaçebi: İstanbul’da 1 deniz ambulansı var o da bozuk

CHP’li Hamzaçebi: İstanbul’da 1 deniz ambulansı var o da bozuk
17 Ağustos 2013 16:06

CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi, İstanbul Heybeliada’da yaşanan bir kaza sonrası arızalı olmasıyla gündeme gelen İstanbul Deniz Ambulansı ile Heybeliada’da bir hastane bulunmaması sorununu, soru önergesiyle TBMM Gündemine taşıdı.

 

 

CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi, İstanbul Adalar’da acil durumlarda İstanbul’a ulaşımda kullanılmak üzere halen 1 (bir) adet olan deniz ambulansı sayısının artırılması ile 7/24 karada acil müdahale ve ilk yardım yapabilecek altyapı-sağlık merkezi ile doktor ve hemşire sağlanması yönünde çalışma olup olmadığını sordu.
Akif Hamzaçebi, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na verdiği yazılı soru önergesinde kışın 4 bin, yazın ise 15 bin nüfusa ulaşan Heybeliada’da bir hastane bulunmamasının nedenlerini öğrenmek istedi.

 

YAZIN NÜFUSU 15 BİN AMA TAM TEŞEKKÜLLÜ HASTANESİ YOK

 

İstanbul Heybeliada’da geçen Pazar günü sabaha karşı evinde kaza geçiren, hastaneye geç ulaştırılması nedeniyle hayati tehlikeyi henüz atlatamayan Ali Mert Baltacı’nın 112 ACİL’i aradığını, ancak, iddialara göre Sağlık Bakanlığı’na bağlı deniz ambulansının arızalı olması nedeniyle adı geçen kişinin adadan hareketinin sağlanamadığını kaydeden Hamzaçebi, “Heybeliada Forumu’nun açıklamasına göre 22 yaşındaki gence ilk müdahale Deniz Lisesi revirinde yapıldıktan sonra yaralı, askeri bir tekne ile İstanbul’a getirilmiş ve Kartal Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne yatırılmıştır” dedi.
Ada sakinlerinin gösterilerle de destekledikleri hastane taleplerine karşı yetkililerden bir karşılık alamadıklarını belirten Hamzaçebi önergesinde “Ali Mert Baltacı’nın geçirdiği kazanın ardından yaşadıklarına ilişkin olarak, sağlık kurumlarının görevlerini süratle yapmamaları nedeniyle hastaneye ulaştırılmasında gecikme yaşandığı yönündeki söz konusu iddialar doğru mudur? Yaralının hastaneye ulaştırılmasında yetkililerin ihmali söz konusu mudur? Herhangi bir ihmal var ise bununla ilgili işlem yapılmış mıdır? Yerleşik nüfusu yaklaşık 4.000 olmasına karşın, yaz mevsiminde 15.000’e ulaşan nüfusu olan Heybeliada’da tam teşekküllü bir hastane olmamasının gerekçeleri nelerdir?” diye sordu.

 

1 DENİZ AMBULANSI VAR O DA BOZUK
CHP’li Hamzaçebi “Heybeliada’nın hastane ihtiyacının olduğu bir süreçte Sanatoryum Binası’nın satılacağı/özelleştirileceği iddiaları doğru mudur? Doğru ise bundan vazgeçmeyi düşünüyor musunuz?” sorusuna yer verirken önergesinde “Adalarda acil durumlarda İstanbul’a ulaşımda kullanılmak üzere halen 1(bir) adet olan deniz ambulansı sayısının artırılması ile 7/24 karada acil müdahale ve ilk yardım yapabilecek altyapı/sağlık merkezi ile doktor ve hemşire sağlanması yönünde çalışmanız var mıdır?” dedi.