CHP’den referandum için yüz yüze temas kararı!

CHP’den referandum için yüz yüze temas kararı!
6 Mart 2017 09:19

CHP kurmayları referandum kampanyasında mitingler yerine “yüzyüze temas” yöntemini tercih etme kararı aldı.

 

 

 

Milliyet / Meriç Tafolar

 

 

Bu çerçevede Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun 6 hafta kalan referandum sürecine yönelik yalnızca İstanbul, Ankara ve İzmir’de büyük mitingler düzenlemesi, buna karşın diğer kentlerde özellikle kararsız seçmene yönelik programlar gerçekleştirmesi planlanıyor.

 

 

16 Nisan’da gerçekleştirilecek halkoylamasında “hayır” cephesinin “motor gücü” olarak öne çıkan, ancak dominant olmama kararı alan CHP’de, referandum stratejisi netleşiyor. Referandum logosunu belirleyen, buna yönelik kılavuzu il ve ilçe örgütlerine gönderen CHP’de “yüzyüze temas” tercihinin öne çıkması ve referandumu “bir memleket meselesi” olduğuna yönelik yapılan vurgu nedeniyle, seçimlerdeki gibi klasik mitingler yapılmaması benimsendi.

 

 

Bu doğrultuda İstanbul, Ankara ve İzmir’de büyük mitingler düzenleyecek olan, ancak onun dışında, kararsız seçmenle ya da sivil toplum kuruluşlarıyla temas kurma yönünde programlar yapacak olan Kılıçdaroğlu, bugün partisinin Merkez Yönetim Kurulu’na başkanlık edecek.

 

 

Neden Amasya?

 

 

Alınan bilgilere göre Kılıçdaroğlu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle Sakarya’da düzenlenecek etkinliklere katılacak. Kılıçdaroğlu’nun referandum için seçim gezilerine başlaması ise 15 ya da 16 Mart günü Amasya’dan olacak. Kılıçdaroğlu, bir kapalı toplantıda 22 Haziran 1919 tarihli Amasya Tamimi’ni anımsatarak, “O tamimde dediği gibi ‘Milletin istiklalini, yine milletin azim ve kararlılığı kurtaracaktır’ şiarıyla seçim çalışmalarımıza Amasya’dan başlayacağız” ifadesini kullanmıştı.

 

 

Öte yandan Kılıçdaroğlu’nun gençler ve muhtarlara yönelik gönderme kararı aldığı mektuplar da yazıldı. Mektupların, muhataplarına bu hafta içinde ulaştırılması bekleniyor.