CHP'den emek büroları

CHP'den emek büroları
6 Temmuz 2012 11:10

CHP, sosyal demokrat bir parti olmasına karşın uzun yıllar mesafeli durduğu işçi ve sendikalarla organik ilişkiler geliştirebilmek için ilk somut adımı atacak. CHP, 81 ilde emek büroları kuruyor.

H&H ÖZEL HABER-HAKKI SEÇKİN

CHP’de 17-18 Temmuz’da yapılacak 34. Olağan Kurultay öncesinde, 80 üyeli PM son toplantısını yapıyor. CHP Parti Meclisi (PM) bugün saat 11.00’de toplandı.  Genel Başkan Kemal
Kılıçdaroğlu Malatya’da şehit olan pilotların cenaze törenine katıldığı
için toplantıda yer almadı.

CHP’nin son 80 kişilik Parti Meclisi’ne (PM) sunulan raporda, işçi ve
emekçilere yönelik önümüzdeki döneme ilişkin çalışmalar anlatıldı. Bu
kapsamda, raporda çarpıcı bir başlık yer aldı.

EMEK BÜROLARI

CHP; “doğal tabanı” olan, ancak uzun yıllar mesafe koyduğu işçi sınıfı ile ilişkileri geliştirmek için somut adımı atıyor. CHP, işçi ve emekçilerle yeniden buluşabilmek ve organik ilişkileri geliştirebilmek amacıyla yerel yönetimleri elinde bulundurduğu belediyeler vasıtasıyla “Emek Büroları” açacak.

Buna göre, CHP doğal tabanı olarak değerlendirdiği işçi ve emekçiler için önümüzdeki dönemde somut adımlar atacak. Bunlardan birisi de “Emek Büroları” olacak. Çalışanların sorunlarının takip edileceği ve işçi ve sendika ile parti arasında organik bağ kuracak. İşçinin beklentilerini partiye, partinin çalışmalarını işçiye iletecek.

81 İLDE KURULACAK

81 ilin tamamında kurulması planlanan, ancak önceliğin yerel yönetimlerin elinde bulundurulduğu iller olan Emek bürolarının en önemli görevlerinden birisi de ekonomik, sosyal ve siyasel durumu değerlendiren toplantılar düzenlemek olacak. Çalışan nüfusun yoğun olduğu ilçelerde ve metrepol kentlerin ilçelerinde de emek büroları kurulacak.

Emek Bürosu, CHP’nin çalışma yaşamına bakışına yönelik görüş oluşmasında ve CHP iktidarında emekçilerin hakları, Sosyal Güvenlik, İş Yasası, Sendika Yasası, Toplu İş Sözleşmesi ve Grev Yasaları gibi çalışma hayatındaki yasalara CHP’nin yaklaşım ve politikalarını belirleyecek, kamuouyu ile paylaşacak.

YÖNETMELİĞİ HAZIR

Emek Büroları’nın kuruluşuna yönelik yönetmelik taslağı hazırlandığı belirtilirken; Merkez Emek Bürosu’nun da ön çalışmalara başladığı PM raporunda yer aldı. CHP’nin çalışma hayatının demokratikleşmesi ve örgütlülük üzerine yaptığı vurgular çerçevesinde oluşturulan yeni politikaların bir uzantısı olarak kurulacak olan Emek Büroları, önümüzdeki dönemde işsizlik ve yoksulluğa karşı yapılacak çalışma ve mitinglerin hazırlayıcılığı görevlerini de alacak.