CHP'den Cemil Çiçek'e 'yurtdışı seyahatleri ve maliyeti' sorusu

CHP'den Cemil Çiçek'e 'yurtdışı seyahatleri ve maliyeti' sorusu
4 Aralık 2012 10:47

Cumhuriyet Halk Partisi Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu, TBMM Başkanı ya da onun adına yurtdışı gezilerine iştirak eden milletvekili, bürokrat ve personelin yol konaklama ve görev harcırahı adı altında TBMM bütçesine getirdiği maliyeti Meclis Başkanı Çiçek’in yanıtlaması istemiyle soru önergesi olarak verdi.

 

 

H&H ÖZEL

 

Karaahmetoğlu, yapılan gezilerin maliyetini Cemil Çiçek’in cevaplamasını istedi.

 

 

Biz de konuyu Karaahmetoğlu’na sorduk. Memleketi Giresun’da vatandaşlar ile sohbette yakaladığımız Karaahmetoğlu soru önergesiyle ilgili şunları söyledi:

 

‘ Cemil Çiçek’in bu geziler tabiki hakkıdır ama önemli olan bu gezilere kimlerle gittiği, maliyeti ve keyfi olup olmadığıdır. Ben de bu gezileri abartılı, sorumsuzca ve tasarrufsuzca bulduğum için halkım adına soru önergesi verdim.’

 

KARAAHMETOĞLU’NUN ÇİÇEK’E SORDUĞU SORULAR:

 

1.Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı olarak görev yaptığınız dönem süresince uluslar arası, resmi ya da gayri resmi ziyaretlerinizi hangi ülkelere yaptınız?

 

2.Bu geziler kapsamında Meclis Başkanı, gezilere iştirak eden milletvekilleri ile bürokratların ve diğer görevli personelin yol, konaklama ve görev harcırahı adı altında tüm harcamaları ve giderlerinin Türkiye Büyük Millet Meclisi bütçesine maliyeti ne kadardır?

 

3.Sizin bizzat katılmadığınız, talimatınız ile görevli olarak yurtdışı gezilere katılan heyetlerin TBMM Bütçesine yol, konaklama ve görev harcırahı olarak faturası ne kadar olmuştur?