CHP’den bir ihrac daha

CHP’den bir ihrac daha
1 Ekim 2018 08:54

CHP Tuzla eski İlçe Başkanı olan eşi Tekin Ağırman’ı 2015’te silahlı saldırıda kaybeden halk müziği sanatçısı Özlem Ağırman, partideki son kurban oldu.

 

Ağırman, Kılıçdaroğlu hakkında Twitter’dan “CHP’ye yakışmıyorsunuz artık, o kadar lakaytsınız ki insanlar sizi görmek, dinlemek istemiyor” diye yazınca hakkında soruşturma başlatıldı. Bunun üzerine Ağırman yine “Soruşturma için oturacağım sandalyeyi, 9 seçim kaybetmiş, muhalefeti ana güç olmaktan çıkarmış bir ekibi halk adına, CHP üyeleri adına mahkum edeceğim” diye yazdı.

 

42999589_2110341709295463_6659202185194110976_n

 

 

Ağırman sosyal medya hesabından şu mesajı paylaştı;

 

 

Bugün güç sizde olabilir ama yeriniz tarihin çöplüğüdür,
Genel merkezin, ülkenin her yanında görüşlerini ifade eden üyelere karşı girişmiş olduğu savaşta benim de savunma yapmaya çağrılmam ve gerekçeleri CHP de geçen 20 yıllık onurlu mücadeleme, gururuma yapılmış bir hakarettir.

Yapanlar adına da bunun tek adı ihanettir. Yaşamım boyunca hiç oturmadığım soruşturma sandalyesine, hükümeti eleştiren twitlerim nedeniyle bir kez oturdum, bir kez de şimdi kndi partimde soruşturma sandalyesine gururla oturacağım.

CHP yi her yönden AKP lileştirdiniz,
Deniz Gezmiş tarihi savunmasında “…anayasamızın başlangıç ilkesinde belirtilen ulusun zulme karşı direnme hakkını kullandık. bu sebeple anayasal bir davranışta bulunduk.” demişti. Biz de parti programımız, tüzüğümüz, yıllardan gelen partili geçmişimizle genel merkezi ele geçirmiş, CHP yi sağcılaştıran, içe kapatan ve yok eden profesyonel, bu işle görevlendirilmiş ekibe karşı direnme hakkımızı kullanacağız.

Sokrates’i savunması ile hatırlayan tarih onu yargılayanları unutmuş, tarihin çöp sepetine atmıştır. Bugün genel başkanın, CHP de kurultay ile elde ettiği yönetim gücünü, iktidar olmak için değil, partide iktidar olmak için kullanması halka, demokrasiye ihanettir. Bunu bütün CHP üyeleri, delegeleri ve yöneticileri bilmelidir.

Farklı düşünen parti üyelerini, hem de herkesi kucaklayacağız dediği bir yerel seçimden önce ihraca yönelmesi, onu baskıcı liderlerin, en çok seçim kaybedeni, başarısızı olarak tarihe kaydedecektir.

Tarih size demokrasiyi katledenler klasöründe tam sayfa olarak yer verecektir.
Siyasi tarihimiz boyunca, demokrasiyi, özgürlüğü savunanlar her zaman egemenlerin baskıları, zulümleri ile karşılaştılar. Hiç bir zaman yılmadılar, mücadele ettiler, direndiler. Sizleri işgal ettiğiniz koltuklardan gönderene, CHP de demokratik tüzüğü hayata geçrirene ve iktidar yapana kadar mücadelemiz sürecek.

Saçma sapan gerekçelerle beni “kesin ihraç” kaydıyla disipline göndermenizi gurur ve onur olarak kabul ediyorum. Yargılandığım kürsüyü sizi yargılayan bir kürsü haline çevirerek, sizin, yönetiminizi, çetenizin demokrasi adına yaptığınız bütün pislikleri halkın gözleri önüne sereceğim.

Sizden de yargılayacağınız disiplininizden de, ihraç kararınızdan da korkmuyorum, benim yerim CHP nin gönlündedir, asıl korkaklar ve gidiciler sizsiniz. 16 yıldır iktidarın baskıcı uygulamaları karşısında muhalefeti iktidar kontrollü muhalefete dönüştürerek, pısırıklaştınız, kürsü muhalefeti haline getirerek cumhuriyetimizin, Atatürk devrimlerimizin yok edilmesine seyirci kaldığınız için sizi tarihin mahkemesinde halkla birlik olup yargılayacağız.

Siz bugün yaptığınızdan utanacaksınız bense bugün disipline gönderilme kararınızla gelecekte gurur duyacağım, çünkü sizin kirli işlerinizle işbirliği yapmadım, biat etmedim, sizin ekibinizden olmayı onursuzluk saydım.

Yaşasın Türkiye’nin kurucusu Cumhuriyet Halk Partisi ve onun şanlı tarihi. CHP yeniden kurucu ayarlarına dönene, yönetimi işbirlikçilerden halka geçene kadar mücadelemiz sürecek. Ülkenin her yerinden bu işbirlikçi, pısırık, muhalafeti ayaklar altına alan korkak yönetime karşı birlik olmaya, örgütlenmeye, mücadeleye davet ediyoruz.

CHP kurtarılmadan, demokrasi CHP de tesis edilmeden Türkiye de demokrasi tesis edilemez, bunu herkesin bileceği şekilde ülke çağında yayacağız her yolla. Amacınız yerel seçimlere hazırlanmak, seçim kazanmak değil, zaten kaybedeceğinize inandığınız seçime kadar parti içinde farklı düşünenleri ihraç ederek, yerel seçimden sonrasi parti içi iktidarınızı güçlendirmek. Elinizdekileri, planlarınızı, hedeflerinizi görüyoruz.

Bu oyunu bozacağız, CHP ye demokrasiyi mutlaka getireceğiz

………………………………………………………

Onlar ümidin düşmanıdır sevgilim,
akar suyun,
meyve çağında ağacın,
serpilip gelişen hayatın düşmanı.
Çünkü ölüm vurdu damgasını alınlarına:
– çürüyen diş, dökülen et -,
bir daha geri dönmemek üzre yıkılıp gidecekler.
Ve elbette ki, sevgilim, elbet,
dolaşacaktır elini kolunu sallaya sallaya,
dolaşacaktır en şanlı elbisesiyle: işçi tulumuyla
bu güzelim memlekette hürriyet…
Nazım Hikmet RAN