CHP’den AKP’ye cevap mektubu!

CHP’den AKP’ye cevap mektubu!
9 Mart 2017 17:40

CHP Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, AKP Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı’ya cevaben mektup gönderdi.

 

 

 

 

ANKARA (ANKA)  Tezcan, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun Best FM radyo programındaki “basit bir dil sürçmesi” üzerinden polemik yürütüldüğünü belirtirken, “Demokratik cumhuriyeti ve hukuk devletini ortadan kaldıracak bu teklifi savunacak ciddi referans eksikliğinin sizleri bu tip arayışlara yönelttiğini görüyoruz” dedi.

 

 

 

“DİL SÜRÇMESİNDEN MEDET UMMA ÇABASI”

 

 

 

Bir dil sürçmesinden medet umma çabasının, olsa olsa çaresizliğin dışavurumu olduğunu ifade eden Tezcan, “Genel Başkanımız bu sözleri, Cumhurbaşkanı’nın partisinin Meclis’te çoğunluğu alamaması halinde, Cumhurbaşkanı ile çoğunluk partisi genel başkanı arasında çıkacak çatışmaya dikkat çekmek üzere söylemiştir. Dil sürçmesi ile ‘çoğunluk partisi genel başkanı’ yerine ‘başbakan’ ifadesi kullanılmıştır. Genel Başkanımız, bu teklifi ve Türkiye’nin başına hangi belaları açacağını en iyi bilen siyasetçilerdendir” dedi.

 

 

 

CUMHURBAŞKANI’NIN “100 BİN İMZA İLE SEÇİM YAPILIR” SÖZLERİNİ ANIMSATTI

 

 

 

CHP’nin teklif Anayasa Komisyonu’na gelmeden önce hazırladığı ‘35 Soru 35 Cevap’ ve komisyondan geçtikten sonra hazırlanan ‘30 Soru 30 Cevap’ adlı broşürlerden AK Parti milletvekillerinin de “bir hayli yararlandığını” ifade eden Tezcan, şöyle dedi:

 

 

“İmza sahibi birçok milletvekilinizin teklifi bu yayınlardan ve arkadaşlarımızın komisyonlarda, genel kurulda yaptığı konuşmalardan öğrendiğini de biliyoruz. Bu nedenle yararlanmaya devam etmeniz için ekte hazırladığımız dokümanlardan bir demet gönderiyorum.

Gönderdiğiniz set için teşekkür ederiz, ancak bizim bir ihtiyacımız yok. Set gönderme alışkanlığınız nedeniyle belki ‘Halka yetki veriyoruz. 100 bin imza ile Cumhurbaşkanlığı seçimi de yapılır, parlamento seçimi de yapılır’ diyen Sayın Cumhurbaşkanı’na göndermek için elinizde yeterli set kalmamıştır düşüncesiyle gönderdiğiniz seti de ekte iade ediyoruz. Hayırlı bir gelecekte buluşmak ümidiyle çalışmalarınızda başarılar dilerim.”

 

 

AKP’NİN GÖNDERDİĞİ DOKÜMANLAR İADE EDİLDİ

 

 

 

Tezcan’ın Yazıcı’ya gönderdiği mektubun ekinde, CHP’nin referanduma ilişkin hazırladığı broşürler de yer aldı. Ayrıca AKP tarafından gönderilen dokümanlar da iade edildi.