CHP’de olağanüstü kongreler dönemi!

CHP’de olağanüstü kongreler dönemi!
17 Haziran 2021 09:13

CHP, pandemi nedeniyle ertelediği olağanüstü kongreleri yapma kararı aldı. CHP’de Elazığ, Diyarbakır, Gaziantep, Ağrı’da olağanüstü kongre yapılması bekleniyor. Doğu ve Güneydoğu’da örgüt yenilenmesine gidilecek…

 

 

CHP Merkez Yönetim Kurulu’nun (MYK) 21 Aralık 2020 tarihli toplantısında salgın nedeniyle olağanüstü kongrelerin ertelenmesine karar verilmişti. Hafta başında yapılan MYK toplantısında, olağanüstü kongreler hakkında alınan karar il ve ilçe başkanlıklarına gönderildi. Yazıda, normalleşme sürecinin başlamış olması sonrası, kongrelerin yapılması imkanı doğduğu belirtildi. Yazıda, olağanüstü kongre yapacak örgüt biriminin, kongre tarihi konusunda, örgüt ve örgütlenmeden sorumlu Genel Başkan Yardımcılığından onay alması istendi.

 

 

CHP’de Elazığ, Diyarbakır, Gaziantep, Ağrı’da olağanüstü kongre yapılması bekleniyor. Böylece Doğu ve Güneydoğu’da örgüt yenilenmesine gidilecek.

 

 

CHP tüzüğüne göre, il başkanı ve il yönetim kurulu birlikte ya da yalnız il yönetim kurulu görevden alınmışsa MYK, başkan dahil yedi kişilik bir il geçici kurulu atıyor ve kurul görevden alma kararının bildirilmesinden itibaren (45) gün içinde seçimleri yapmak üzere olağanüstü il kongresini topluyor. CHP Kongreler Yönetmeliği’ne göre de; üst örgüt yönetim kurulu kararıyla ya da kongre üyelerinin beşte birinin, 15 günlük süre içinde noterden onaylı imzalarıyla yaptıkları başvurular üzerine yönetim kurulunun çağrısıyla en geç (45) gün içerisinde olağanüstü kongre yapılıyor.