CHP’de kurultayın kaderini belirleyecek delegeler yaz boyunca belirlenecek!

CHP’de kurultayın kaderini belirleyecek delegeler yaz boyunca belirlenecek!
21 Temmuz 2023 11:19

CHP kongre takvimine göre ilk olarak ilçe kongreleri yapılacak. 5 Ağustos’ta başlayacak olan ilçe kongreleri 10 Eylül’de tamamlanacak. Ardından 16 Eylül’de il kongreleri başlayacak ve 15 Ekim’e kadar da il kongre süreçleri tamamlanacak. CHP’nin kasım ayında gerçekleşmesi beklenen kongresinin kesin tarihi ise il kongrelerinin bitiminin ardından Parti Meclisi’nin belirleyeceği tarihte yapılacak.

 

 

İl ve ilçe kongreleri, büyük kongrede oy kullanacak delegelerin de belirleneceği süreçler olacağından bu kongrelerde delege olarak belirlenen isimler CHP’deki olası genel başkanlık yarışını etkileyecek.

 

 

YEREL SEÇİM HAZIRLIKLARI SÜRECEK
CHP’nin yerel seçim hazırlıkları da kongre hazırlıklarına paralel devam edecek. Geçen yerel seçimlerde kazanılan büyükşehirlerin kaybedilmemesi için hangi isimlerin aday olacağı, başta İstanbul olmak üzere mevcut belediye başkanlarının yeniden aday olup olmayacağı ve diğer siyasi partilerle kurulması muhtemel ittifaklar yaz boyunca CHP’nin gündeminde olacak. Yerel seçime yönelik kurulan komisyonlar ve çalışma grupları da tüm yerellerde anket, kamuoyu araştırması gibi çalışmalarını yürüterek seçmenin tercih ve taleplerini toplayacak.