CHP’de kurultaya umutla bakan yok

CHP’de kurultaya umutla bakan yok
7 Aralık 2015 20:23

Partinin önde gelen isimlerinden eski Genel Başkan Yardımcısı Topuz ‘CHP’nin geleceğinden kaygılıyım. Kurultay formaliteden yapılacak. Kılıçdaroğlu yeniden seçilir çünkü yeni bir şey söyleyen yok’ dedi.

 

 

 

CHP nin eski kurmaylarından Ali Topuz, Kemal Kılıçdaroğlu ve yönetiminden umudunu kesti. Ocak ayındaki kurultayın formalite kurultay olacağına dikkat çeken Topuz, partinin geleceğiyle ilgili de ciddi kaygılar taşıdığını vurguladı. Topuz, CHP’nin yeniden rayına oturtulması için bir isyan hareketi başlatılmasını istedi. Topuz, Aydınlık’a CHP’nin 16-17 Ocak’ta yapacağı kurultayla ilgili açıklamalarda bulundu.

 

MESAFE ALAMAYIZ

 

Kılıçdaroğlu ve yönetimine daha önce destek veren Topuz, “Kurultaydan bir sonuç çıkmaz. Bu kurultayda Kılıçdaroğlu’nu partililer yeniden seçer. Çünkü, kimse yeni bir şey söylemiyor. Kılıçdaroğlu o bakımdan avantajlı. Fakat partinin geleceğiyle ilgili çok ciddi kaygılarım var. Kılıçdaroğlu ve ekibiyle partinin bundan sonra mesafe kazanması mümkün değil. Kolay değil demiyorum, mümkün değil” dedi.

 

Muhalefetin 7 Haziran seçimlerinde eline geçen fırsatı değerlendiremediğini belirten Topuz, “AKP’nin 12 yıllık saltanatı sona ermiş, tek başına hükümet kuramaz noktaya gelmişti. O durumda muhalefetin bir araya gelememesi tamamen muhalefet partilerinin beceriksizliği. bencilliği, hatta vasıfsızlıklarından kaynaklandı” diye konuştu. AKP ile yapılan hükümet çalışmalarını da eleştiren Topuz, “Bunlar hükümet kuramayacakları bildikleri halde hükümet kuracaklarmış gibi takıldılar, ‘Parti içi muhalefet bir hareket yapmasın, toparlanmasın, kunıltay istemesin’ diye… İktidar umudu vermeye çalıştılar partinin tabanına… Bütün bunların hepsi hainliktir. Bunlar partiyi yönetemez, yönetmemelidir” ifadesini kullandı.

 

 

DP GİBİ KÜÇÜLÜRÜZ

 

Genel başkanlık için ortaya çıkanların yeni bir şey söylemediklerine de işaret eden Topuz, “Yeni gelenler bunlardan beter. CHP Genel Başkanlığına aday olanların bunlardan iyi ve farklı bir şey söyledikleri yok ki… Onun için bu partinin A’dan Z’ye reforme edilmesi lazım. Yoksa parti küçük bir parti olur. Demokrat Parti’nin, Anavatan Partisi’ııin haline diişer görüşünü savundu.

 

İSYAN BAŞLAMALI

 

Seçimlerde alınan yüzde 25 oyun parti yönetimin çabasıyla alınmış oy olmadığını vurgulayan Topuz, “Bu, Türkiye’de hala çağdaşlık yolunda demokrasi insan hakları, Atatürk, laiklik diyen ilkeli olan insanların son direnişidir” açıklamasını yaptı. Ocak ayında yapılacak kurultaydan bir sonuç beklemediğini ifade eden Topuz. “Önümüzdeki kurultay bir formalite kurultaydır. Tıpkı Muharrem tnce’nin aday olduğu 18. Olağanüstü kurultay gibi… Bu kurultayda genel başkan kavgası verilecek. İki üç tane aday çıkacak ve büyük bir ihtimalle Kılıçdaroğlu kazanacak. Ama asıl olan ondan sonra partinin ne yapacağıdır. İşte ııe yapacağı konusunda ben partide büyük bir isyan hareketinin başlayacağı kanısındayım. Başlamasa bile böyle bir isyan hareketi başlatmamız gerektiğini düşünüyorum. Partiyi kendi rayına oturtma hareketi” dedi.

 

İlhan Cihaner: Yönetim değişmeli

 

CHP Milletvekili İlhan Cihaner, CHP yönetimine sert eleştiriler yöneltti: Başarısız politikanın sorumluları, suçu örgütlerin üzerine atarak iktidarlarını devam ettirirler. Arkasında başarı hikâyesi olmayan yönetimler değişmeli. Kurultay sürecinde partinin ideolojik çizgisi de tartışılmalı.

 

 

Kaynak: Zihni Erdem / Aydınlık