CHP’de kurultay çetin geçecek

CHP’de kurultay çetin geçecek
28 Ekim 2017 09:39

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında yapılan seçimde, Akif Hamzaçebi’nin TBMM başkanvekilliğini Muharrem İnce’ye yakın Yaşar Tüzün’e kaptırması ve grup başkanvekilliği yarışının farklı grupların çekişmesine sahne olması, CHP’nin Ocak 2018’deki olağan kurultayının kolay tamamlanmayacağının habercisi. CHP’li bir yetkili, “Kurultay çok çetin geçecek” yorumunu yaptı.

 

 

EROL METİN / ANKARA/Karar

 

 

CHP’de önceki gün grup başkanvekilliği, TBMM başkanvekilliği, idare amirliği ile katip üyeliği için yapılan seçimlerin bir hayli çekişmeli geçmesinin ve sürpriz sonuçlarla noktalanmasının yankıları sürüyür. Akif Hamzaçebi’nin Meclis başkanvekilliğini Muharrem İnce’ye yakınlığıyla bilinen Yaşar Tüzün’e kaptırması ve grup başkanvekilliği yarışında ancak 6. tur oylamada netice alınmasının, CHP’nin Ocak 2018’de yapılacak olağan kurultayının kolay tamamlanmayacağının habercisi olduğu şeklinde yorumlandı. Partili bir yetkili, “Kurultay çok çetin geçecek” değerlendirmesini yaptı. Kurultayda Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu karşısına herhangi bir adayın çıkmasına ihtimal verilmiyor. Daha önceki kurultayda Kılıçdaroğlu’na rakip olan ancak umduğunu bulamayan Muharrem İnce’nin İstanbul ya da Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adaylığına talip olmayı düşündüğü belirtiliyor.

 

Kılıçdaroğlu’nun liderliğine ilişkin bir itirazları olmayan partideki farklı grupların, CHP’nin en yetkili organı konumundaki Parti Meclisi’ne (PM) kendilerine yakın isimleri seçtirmek için ise kıyasıya bir mücadeleye girişeceği kaydediliyor. Kılıçdaroğlu’nun tartışmaların önünü kesmek ve partide dengeyi sağlamak adına 60 kişilik anahtar listede her gruba yer verebileceği iddia ediliyor. Kılıçdaroğlu’nun bir önceki kurultayda hazırladığı liste delinmiş, 23 kişi Genel Başkan’a rağmen delegenin oylarıyla PM’ye seçilmişti. 2019’daki yerel ve TBMM seçimleri düşünüldüğünde, milletvekili ve belediye başkan adaylarının belirleneceği CHP PM, kritik bir önem kazanacak.