CHP’de ‘HDP’ sıkıntısı

CHP’de ‘HDP’ sıkıntısı
13 Nisan 2016 16:25

CHP’li vekillerin PKK’ya yönelik operasyonlar konusunda partilerinde bir söylem birliği olmaması nedeniyle yaşadıkları sıkıntı devam ediyor.

 

 

Zihni Erdem / Aydınlık

 

 

CHP’nin dünkü grup toplantısından önce milletvekilleri basına kapalı olarak toplandı. Alınan bilgiye göre Niğde ve Kayseri Milletvekilleri başta olmak üzere partinin İç Anadolu bölgesi milletvekilleri partinin PKK operasyonlarına yönelik net olmayan tutumunu eleştirdi.

 

 

Kayseri Milletvekili Çetin Arık’ın, “Ben HDP ile yanyana görünmek istemiyorum. Ben terörle anılan vekil değil CHP’li bir vekil olarak tanınmak istiyorum” diyerek partisindeki bazı vekillerin HDP ile yakın görüntü vermesine karşı çıktı. Parti yönetiminin bu konuda net tavır almasını istedi.

 
Öte yandan Arık, Kayseri’ye giden CHP Tunceli Milletvekili Gürsel Erol ile İstanbul Milletvekili Eren Erdem’i kast eden Arık, “Bu iki arkadaşımız şehit cenazesine gelmedi. Bunun yerine bir panele gitti. Panelde ise AKP’nin başlattığı çözüm politikalarına yönelik olarak yaptıkları değerlendirmeler beni zor durumda bıraktı. Böyle tutumlar beni ve örgütümüzü vatandaş karşısında baskı altına alıyor. Ortaya çıkan sorunların sorumluğunu alamam. Parti yönetimi bu konuda tedbir almalı” diye konuştu.

 

 

 

Arık’ın, grup toplantısından sonra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile de bir görüşme yaptığı ve sıkıntılarını ona aktardığı öğrenildi.
Benzer eleştiri de Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’den geldi. Gürer, bazı milletvekillerinin terör sorunu ile ilgili yaptıkları bazı açıklamaların seçim bölgesinde de kendisini sıkıntıya soktuğunu ifade etti.