CHP’de gözler anahtar listede

CHP’de gözler anahtar listede
17 Ocak 2016 15:10

Kemal Kılıçdaroğlu’nun 4. kez genel başkan seçildiği CHP’nin 35. Olağan Kurultayı’nda bugün Parti Meclisi ve Yüksek Disiplin Kurulu seçimleri yapılacak.

 

 

 

Kılıçdaroğlu’nun çıkardığı anahtar listeye göre diğer kanatların da liste çıkarması bekleniyor.

 

Konuşmasını tamamladıktan sonra kurultay salonundan ayrılan ve kurmaylarıyla Parti Meclisi seçimleri için değerlendirmelerde bulunan Kılıçdaroğlu’nun çarşaf listeyle yapılacak PM ve YDK seçimlerinde anahtar liste çıkarmasına yönelik çalışmalara odaklandı.

 

Kılıçdaroğlu’nun 80 ya da 100 kişilik bir anahtar liste çıkaracağı, ayrıca 60 kişilik de bir alt gölge liste oluşturabileceği belirtiliyor.

 

Kulislerde, Kılıçdaroğlu’nun MYK’de 5 ya da 6 ismi tutacağı, diğer isimleri ise anahtar listesine almayabileceği ifade ediliyor.

 

MYK’nin daraltılması amacıyla bir tüzük değişikliği gerçekleştiren Kılıçdaroğlu’nun MYK içinde de bazı görev alanı değişikliklerine gitmesi bekleniyor.

 

Kulislerde Kılıçdaroğlu’nun bazı grup başkanvekillerini MYK’ye alabileceği, bazı genel başkan yardımcılarını ise grup başkanvekili olarak görevlendirmeyi düşündüğü bilgisi de yansıdı. Alınan bilgilere göre Haluk Koç ve Bülent Tezcan’ın grup başkanvekilliğine kayabileceği değerlendiriliyor.

 

Muharrem İnce’nin de bugün bir anahtar liste oluşturması beklenirken, Balbay bu yola başvurmayacak. Aralarında İstanbul, İzmir, Bursa, Konya ve Kayseri il başkanlarının da olduğu yaklaşık 15 il başkanının Kılıçdaroğlu’nun anahtar listesine göre alternatif bir anahtar liste çıkarabileceği belirtiliyor.

 

 

 

Kaynak: Cumhuriyet