CHP’de delegasyonun uzlaştığı isim Ankara İl Başkan adayı Yaşar Tüzün

CHP’de delegasyonun uzlaştığı isim Ankara İl Başkan adayı Yaşar Tüzün
28 Haziran 2014 10:03

Pazar günü CHP Genel Merkezi’nde yapılacak Ankara olağanüstü il kongresi için heyecan dorukta iken uzlaşı ile yeni bir isim ortaya çıktı. Genç ancak tecrübeli eski milletvekili Yaşar Tüzün.

 

H&HÖZEL

 

tüzün-1

 

Yaşar Tüzün 1966 doğumlu daha önce CHP’de “en genç ilçe başkanı”, “en genç il başkanı”, “en genç milletvekili” görevlerinde bulundu.

 

tüzün-2

 

Ankara’da 13 adayın ismi geçerken daha önce adaylığını açıklayan Çankaya Belediye Meclis Başkan Vekili milli hakem Selçuk Dereli, Yaşar Tüzün’ün adaylığını açıklamasından hemen sonra, Yaşar Tüzün lehine Ankara il başkanlığı yarışından çekildiğini açıkladı.

 

fft5_mf289264

 

Yaşar Tüzün, Ankara delegasyonuna bir SMS yoluyla Ankara İl Başkanlığı adaylığını duyurdu.

 

Yaşar Tüzün’ün adaylığını açıklamasından sonra bugün safların netleşeceği konuşuluyor.

 

tüzün 1

 

Halen 13 adayın adı geçse de kulislerde Yaşar Tüzün’ün yanı sıra Av.Necati Yılmaz (daha önce adaylığını açıklamıştı), Dr.Ümit Erkol (daha önce adaylığını açıklamıştı) ve Ali Başkaraağaç’ın CHP tüzüğü gereği adaylık için gereken 60 imzayı toplayabileceği konuşuluyor.

 

Diğer adayların bugün ya da kongre yapılacağı Pazar günü salonda kime destek olacaklarını açıklayacakları bekleniyor.

 

xGJ6Eb

 

Yaşar Tüzün dün saat 21.00’de Halk TV’nin canlı yayın konuğu oldu. Canlı yayında önemli açıklamalarda bulundu. Yarın yapılacak kongrede yönetim kuruluna seçilecek arkadaşlarını tüzük gereği çarşaf liste ile belirlenmesini isteyecek.

 

Yaşar Tüzün bir başka soruya da, il başkanı seçildiğinde örgütü başsız bırakmayacağını, 2015’de yapılacak genel seçimlerde milletvekili olmayacağının altını çizdi.

 

Yaşar Tüzün 2014 yerel seçimlerinde de Çankaya Belediye Başkan aday adayı olmuştu.

 

Yaşar Tüzün bugün saat 15.00’de Kızılay CHP il başkanlığı binasında resmi aday açıklamasını yapacak

 

Yaşar Tüzün Kimdir?
Ticaret lisesi ve Pacific Hill Üniversitesi’ni bitirdi. Bilecik Genç İşadamları Derneği başkanlığı, TESK (Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu) Yönetim Kurulu üyeliği, Bilecikspor başkanlığı, Marmara Boğazları ve Belediyeler Birliği Yönetim Kurulu üyeliği görevlerinde bulundu. SHP Gençlik Kolları Başkanlığı ve CHP Bilecik İl Başkanlığı yaptı. Bilecik Belediye başkanlığı yaptı. Belediye Başkanlığı sırasında Tarihi Kentler Birliği’nde görev yaptı. 22. ve 23. Dönem Bilecik milletvekilidir. 22. Dönem’de TBMM Başkanlık Divanı Kâtip üyeliği görevinde bulundu. 23. Dönem’de aynı göreve yeniden seçildi. CHP’den Çankaya Belediye Başkan aday adayı oldu. Evli ve 2 çocuk babasıdır.

 

tüzün

 

www.halkinhabercisi.com