CHP’de blok liste planları!  ‘Kılıçdaroğlu, PM’ye 6 sağ kökenli siyasetçiyi alacak’ iddiası

CHP’de blok liste planları! ‘Kılıçdaroğlu, PM’ye 6 sağ kökenli siyasetçiyi alacak’ iddiası
27 Ocak 2018 07:42

CHP 36’ncı Olağan Kurultayı’na sayılı günler kala kulislerden yeni bilgiler sızdı.

 

 

CHP 36’ncı Olağan Kurultayı heyecanlı bir yarışa sahne olacak.

 

3

BLOK LİSTE PLANLARI

Erdoğan Toprak, Oğuz Kaan Salıcı, Tekin Bingöl ve Seyit Torun, blok listeye CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ikna etmek için örgütten imza toplamaya çalışıyor.

Blok liste girişimi başarısızlıkla sonuçlanacak. 73 CHP İl Başkanı ve bazı kurultay delegelerinin blok liste oylamasına karşı bir tavır koyacağı öngörülüyor.

1

 

YENİ PM LİSTESİ

Kulislerden yansıyan diğer bilgiye göre CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, PM listesi hazırlığı yapmaya başladı. Kılıçdaroğlu’nun 6 sağ kökenli siyasetçiyi PM listesine dahil edeceği konuşuluyor. Kılıçdaroğlu’nun PM listesine dahil etmeyi düşündüğü isimler arasında Refah Partisi eski milletvekili Merve Kavakçı’nın eşinin de olduğu gelen bilgiler arasında.

 

CHP Merkez Yönetim Kurulu’nun önümüzdeki süreçte yarısının değiştirileceği, Oğuz Kaan Salıcı ve Erdoğan Toprak gibi isimlerin MYK’da yer bulacağı konuşuluyor. Salıcı ve Toprak ekibinin muhtemel çarşaf liste oylamasında CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin’i engellemeye çalışacağı gelen haberler arasında.

 

2

MUHARREM İNCE

CHP 36’ncı Olağan Kurultayı’nda CHP Genel Başkanlığı’na aday olan CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce’nin karargahta yoğun bir çalışma içerisinde olduğu ve ekibinin örgüt ağırlıklı bir vitrin oluşturmaktan yana olduğu belirtiliyor.

Tekin Bingöl’ün Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na imza verilmesi için delegelere ve il başkanlarına yoğun baskı yaptığı konuşuluyor.