CHP sordu, Arınç sustu

CHP sordu, Arınç sustu
9 Kasım 2012 22:55

CHP Genel Başkan yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, Bülent Arınç’ın yanıtlaması için verdikleri soru önergesiyle ilgili bir basın açıklaması yaptı.
 
Koç, 20 Eylül 2012 tarihinde “OSLO Görüşmeleri” ile ilgili Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Bülent Arınç’ın cevaplanması talebiyle TBMM Başkanlığına sundukları soru önergesine 46 gün sonra cevap verildiğini söyleyerek, “Verilen cevapta sorduğumuz soruların hiç birinin cevabı yoktu.” dedi.

 
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın kendi bildiği gibi cevaplar verdiğini ifade eden Koç; “Görünen o ki Sayın Arınç, birilerini koruma ve kollama telaşı içinde cevap vermiş. Sayın Arınç’ı uyarıyorum. Bir şeylerin üstünü örterek, saklayarak Türkiye Cumhuriyeti’nin bütünlüğünü koruyamazsınız. Sanki Türkiye Cumhuriyeti AKP’nin çiftliği… Ülkeyi kendi istedikleri gibi yönetmekteler, denetime de izin vermemekteler.”dedi.

 
TBMM’nin denetim sistemi olan soru önergesi denetim sisteminin çöktüğünün bu cevapla ortaya çıktığını söyleyen Koç,  TBMM Başkanı Cemil Çiçek’i duruma el koymaya çağırdı.

KOÇ’UN VERDİĞİ SORU ÖNERGESİ


ARINÇ’IN VERDİĞİ CEVAP