CHP'li Koç, Şahinkayası Kanyonu'nu sordu

CHP'li Koç, Şahinkayası Kanyonu'nu sordu
20 Kasım 2012 15:30

CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın cevaplandırması istemiyle bir soru önergesi verdi.

 

 

 

Koç, soru önergesinde Samsun Altınkaya Baraj Gölü’nde bulunan Şahinkayası Kanyonu’nun iki buçuk yıl önce AKP hükümeti tarafından turizm bölgesi ilan edildiğini hatırlatarak, Kanyon hakkında şu soruları yöneltti;

 

Şahinkayası Kanyonu turizm bölgesi ilan edildikten sonra herhangi bir yatırım yapılmış mıdır? Yapılmamış ise bunun gerekçesi nedir?

Turizm Bölgesi ilan edilen Şahinkayası kanyonu ile ilgili bir plan yapılmış mıdır? Yapılmış ise planda nelere yer verilmiştir? Buraların imarı için ödenek gönderildi mi ya da göndermeyi düşünüyor musunuz?

Kanyona ulaşım halen 50 yıl önce yapılan Alaçam yolundan yapılmaktadır. Yeni bir ulaşım planı var mıdır? Var ise güzergah nedir? Eski yolun genişletilmesi için veya yeniden düzenlenmesi için bir çalışma var mıdır?

Kanyonu gezmeye gidenler dinlenecek yer olmadığı için taş ve toprak üzerinde oturmaktadır. Bu nedenle bölgeye “günübirlik tesis” açmayı ve ihaleye vermeyi düşünüyor musunuz? Düşünüyorsanız planlama ne zaman?

Samsun için Turizm ve tarihi alanları ile ilgili bakanlığınızda ne gibi çalışmalar yapılmaktadır?