CHP, polis intiharlarını sordu

CHP, polis intiharlarını sordu
7 Aralık 2012 11:51

CHP Manisa Milletvekili Özgür ÖZEL, İçişleri Bakanı Şahin’e polis intiharlarını ve Emniyet Genel Müdürlüğü’nün konu ile ilgili hazırladığı raporu sordu.

 

 

CHP’li Özel, TBMM Başkanlığı’na İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’in yanıtlaması istemiyle soru önergesini sundu.

Konuyla ilgili H&H olarak, Özgür Özel’e ulaştık. Manisa’da hemşehrileri ile sohbette yakaladığımız Özel’e, bu soru önergesini sunma sebeplerini sorduğumuzda,‘ Toplumun her kesimi cinnet halinde. Polis intiharları ise arttı. Devlet görevde ‘Hadi koçum’ derken, iş özlük haklarına gelince ‘Dur orda’ demektedir. İnanıyorum bu durumdan polislerimiz de rahatsızlar. Nöbet saatleri, maddi zorlukları derken hayat onlar için zor. Bu konuda yapılan araştırma kötü çıktı ve açıklamıyorlar , bende halkım adına açıklanmasını ve bir çözüm üretilmesini istedim.’ dedi.

 

CHP’li Özel soru önergesinde şunlara değindi;

Son günlerde polis intiharlarının arttığını ve gündemde sıklıkla yer aldığını hatırlatarak, Emniyet Genel Müdürlüğü’nün bir rapor hazırladığını ve bu rapora göre de, son 12 yılda intihar eden polis sayısının 299 olduğunu belirtti. Raporun henüz Emniyet Genel Müdürlüğü’nün web sayfasında yayınlanmadığına ise dikkat çekti.

Özel soru önergesinde şunları sordu;

 

1. Söz konusu rapor ne zaman yayınlanacaktır?

2. Rapora göre 2002 yılından bu yana kaç polis intihar etmiştir?

3. Rapora göre 2010 yılından bu yana kaç polis intihar etmiştir?

4. Polis intiharlarının illere göre dağılımı nasıldır?

5. Polis intiharlarında 2002 yılından bu yana bir yükseliş varsa, bu yükselişin sebepleri nelerdir?