CHP PM’ye giren Adana milletvekili Burhanettin Bulut: CHP değişecek, Türkiye değişecek!

CHP PM’ye giren Adana milletvekili Burhanettin Bulut: CHP değişecek, Türkiye değişecek!
6 Kasım 2023 13:25

CHP’nin 38. Olağan Kurultayı’nda Parti Meclisi (PM) ve Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) seçimleri için oy verme işlemi saat 05.30 civarında sona erdi, sandıklar kapandı. Oy sayımı ise saat 11.00 sıralarında sona erdi. Son olarak CHP’nin A takımı da belli olmaya başladı. Kesin sonuçların ise kadın ve genç kotası uygulanarak 3 gün sonra ilan edileceği açıklandı.

 

 

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in yakın çalışma ekibinde yer alan CHP Adana milletvekili Burhanettin Bulut, 501 oy alarak CHP PM’ye girdi.

 

 

Bulut, kurultaydan bir gün önce yaptığı açıklamada şunları söylemişti:

 

 

CHP DEĞİŞECEK, TÜRKİYE DEĞİŞECEK!

 

 

“Umutsuz durumlar yoktur. Umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.”

Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bu sözlerinin ışığında Büyük Kurultayı’mızda, Genel Başkan Adayımız Özgür Özel liderliğinde umudu tekrar örgütleyeceğiz.

Yıllardır iktidar olamayan partimizin yeni bir siyaset anlayışına, yeni bir yönetim anlayışına ihtiyacı vardır.

Türkiye siyasetine damga vuran, asırlık çınar koca CHP, Genel Merkezin sınırlarına hapsedilemez.

Sokağın, kendi örgütünün, milyonlarca seçmenin “değişim” sesine kulak tıkayamaz.

Sokaklara, meydanlara kendini kapatamaz!

Cumhuriyetimizin yeni yüzyılında sokaklar da meydanlar da bizim olacak.

Üzerimize yapışan müzmin muhalifliği de zincirlerimizi de kırıp atacağız!

Büyük Kurultayımızda, Cumhuriyetin, laikliğin, demokrasinin ana taşıyıcısı Cumhuriyet Halk Partimizi yeniden ayağa kaldıracağız.

Cumhuriyeti kuran kadrolara borcumuz olduğu kadar, her seçimde canla başla çalışan fedakar örgütlerimize, ülkemizde nefes alamadığı için yurtdışına gitmek zorunda kalan gençlerimize, çalınmasın diye oy torbaları üzerinde uyuyan seçmenlerimize, çocuklarımıza, eşitlik mücadelesi veren kadınlara karşı borcumuzdur.

Değişim bunun içindir.

Topluma umut vermenin de “bu ahval ve şerait içinde” Cumhuriyet’i korumanın da Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılını demokrasi ve özgürlükle yaşayabilmemizin de tek yolu budur.

Değişime direnmek bu ülkeye yapılabilecek en büyük kötülüktür.

Ülkemizi aydınlık yarınlara çıkarmak için sosyal demokrat anlayışı paylaşan, Cumhuriyete, Atatürk’e ve devrimlerine gönülden bağlı herkese, örgütlerimize ve özellikle bu süreçte kurultay delegelerimize tarihi bir sorumluluk düşmektedir.

Ülkemizin üzerine kâbus gibi çöken “Tek Adam” rejimine karşı; bağımsızlığı kazanan, Cumhuriyeti kuran ve bugünlere taşıyanların kararlılığıyla, değişimin tek adresi olan Büyük Kurultay’ımızda, büyük değişimi gerçekleştirecek, yenilenecek ve yeniden başaracağız.

Yenilenmiş kadrolarımızla, örgütlerimizle yerelde ve genelde halkın, emeğin iktidarını yeniden kuracağız.”