CHP Odunpazarı Belediye Başkan adayı Kazım Kurt: Sahte anket yapanlar tespit edilsin

CHP Odunpazarı Belediye Başkan adayı Kazım Kurt: Sahte anket yapanlar tespit edilsin
26 Mart 2014 12:50

CHP Odunpazarı Belediye Başkan adayı ve Eskişehir Milletvekili Kazım Kurt, toplumu yönlendirmek amacıyla sahte anketler yayınlanabileceğinin uyarısını yaparak emniyet güçlerinin konuya dikkatle yaklaşması çağrısı yaptı.

 

Kazım Kurt yaptığı açıklamada, vatandaşların sahte anketleri dikkate almaması gerektiğine vurgu yaparak şunları ifade etti: “Seçim yasası ve Yüksek Seçim Kurulu kararları gereğince anket yapılması, yayınlanması ve dağıtılması yasaklanmıştır. Seçmen yönlendirmesine neden olacak bu uygulama, hukuken de yasaktır. Son günlerde sahte anketlerle seçmen yönlendirmesine yönelik çalışma yapılacağı duyumları almaktayız. Doğru olmayan bu anketlere halkımızın inanmaması gerekmektedir. Çünkü yapılan anketler yasal çerçevede, Martın 20’sine kadar açıklandı, tartışma ortamına sunuldu ve o tarih itibariyle bitti. Bundan sonra el altından kentte dağıtılacak anketlere itibar edilmemesi ve dikkate alınmaması konusunda halkımızı uyarıyoruz.”

 

SAHTE ANKET YAPANLAR TESPİT EDİLSİN

 

Sahte anket konusunda polise de çağrı yapan Kurt, “Emniyet güçlerinin gereken titizliği göstererek bu tür spekülasyonlara engel olmasını istiyor, sahte anket yapanları ve dağıtanları tespit etmesini bekliyoruz” diye konuştu.