CHP MYK’da Kılıçdaroğlu’na ‘ittifak ve zamanlama’ eleştirisi!

CHP MYK’da Kılıçdaroğlu’na ‘ittifak ve zamanlama’ eleştirisi!
27 Kasım 2018 09:01

CHP MYK, dün Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında gerçekleştirildi. CHP liderinin, SP ziyareti öncesi gerçekleştirilen toplantıda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP lideri Devlet Bahçeli’nin hafta sonu yaptığı açıklamalar değerlendirildi.

 

 

Şevket Yaman / Milliyet

 

 

“İlk kez bir MHP lideri, Ankara’da oy kullanırsa partisine oy vermeyecek” değerlendirmesi yapan üyeler, AK Parti ve MHP ittifakının tabanlarında istedikleri ölçüde karşılık bulamayacağını ifade etti. Kılıçdaroğlu’nun ise, AK Parti ve MHP’nin kaybetmekten korktuğunu söyleyerek, “artık korkunun ecele faydası yok” karşılığını verdiği belirtildi. Toplantıda, bazı MYK üyelerinin, İYİ Parti ile yürütülen görüşmelere ilişkin, “görüşmeler ‘ittifak’ gibi dile getiriliyor” yorumunu yaptığı ve konuya yönelik rahatsızlıklarını dile getirdiği öğrenildi. Aynı üyelerin, İYİ Parti ile görüşmelerin “erken” başlatıldığını, burada bir “zamanlama” hatasının yapıldığını ifade ettiği kaydedildi. Üyelerin, “Görüşmeler daha geç ve kamuoyunun gözü önünde olmadan başlatılsaydı daha faydalı olurdu” değerlendirmesinde bulunduğu belirtildi.

 

‘Partileri yok saymak tehlike’

 

Kılıçdaroğlu’nun, eleştiriler üzerine şu açıklamayı yaptığı öğrenildi: “Biz buna ‘ittifak’ demiyoruz. Kamuoyu ‘ittifak’ diyor. Biz partiler arası bir diyalog süreci yürütüyoruz. Bunlar dayanışma görüşmeleridir. İttifak falan, filan öyle bir şey yok. Tekrar altını çiziyorum ki ittifak Adalet ve Kalkınma Partisi seçmeni ve MHP seçmeniyle sandıkta gerçekleşecektir. Bunları bir ittifak, pazarlık olarak asla değerlendirmeyin. Önemli olan Türkiye’yi içinde bulunduğu tek adam, saray rejiminden kurtarmak. Öyle bakıyoruz bu konuya.” Kılıçdaroğlu’nun ayrıca “Siyasi partileri yok saymak en büyük tehlike. Onlarla birlikte ne yapılabilir, ne olabilir… Bunu tartışmayı, geliştirmeyi önemsiyoruz. Saadet görüşmesi de bu açıdan önemli” mesajını verdiği öğrenildi.

 

 http://www.milliyet.com.tr/ittifak-degil-diyalog-sureci–siyaset-2784970/