CHP kongresinde ‘katil devlet’ sloganı atanları Erdoğdu susturdu! Helal sana Erdoğdu

CHP kongresinde ‘katil devlet’ sloganı atanları Erdoğdu susturdu! Helal sana Erdoğdu
29 Ocak 2018 10:26

CHP Gençlik Kolları, 15. Olağan Genel Kurulu’nu düzenledi. Kurulda büyük bir grup “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” diye slogan atarken, küçük bir grup da 10 Ekim Ankara tren garı patlamasını hatırlatarak “Katil devlet hesap verecek” sloganı attı. Divan Başkanı Erdoğdu, slogana müdahele etti.

 

 
CHP Gençlik Kolları 15. Olağan Genel Kurulu’nu Ankara Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde dün düzenledi. Mecvut Gençlik Başkanı Emre Yılmaz ile önceki İstanbul 11 Gençlik Başkanı Kenan Otlu’nun yarıştığı kurula, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve parti meclisi üyeleri de katıldı. Kılıçdaroğlu yaptığı açılış konuşmasında, gençlerere; tarih, felsefe ve sosyoloji okumalarını tavsiye etti.

 
Kılıçdaroğlu yaptığı konuşmada, AKP’ye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yüklenerek, “Daha düne kadar her türlü milliyetçiliği ayaklarının altına alan bir adam, şimdi kalkmış bize milliyetçilik dersi veriyor. İnönü’nün lafı ile; ‘Hadi canım sen de.’ Çok ciddi sorunlarımız var. Tarihinde ilk kez Türkiye Cumhuriyeti bu kadar yalnızlaşıyor. Tarihinde ilk kez bütün komşuları ile dünya ile kavgalı. Oysa Gazi Mustafa Kemal ve arkadaşları savaş meydanlarından gelmişti. Ve onlar dediler ki, ‘savaş zorunlu olmadıkça bir cinayettir dediler. Her şeyden önce yurtta barış dünyada barış’ dediler. Savaşın bütün acımasızlığına tanık olanlar barışın arkasında kapı gibi durdular. Hepimiz yakın tarihimizi iyi bilmeliyiz. Daha düne kadar askerlerimizin başına çuval geçirilirken bu kahramanlık edebiyatı yapanlar neredeydi? Unuttuğumuzu mu sanıyorlar” ifadelerini kullandı.

 

CHP liderinin Bursa Nutku’nu okumasından sonra, salonda “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganları atıldı.

 
‘KATİL DEVLET, HESAP VERECEK’

 
Kurulda verilen arada, küçük bir grubun 10 Ekim Katliamı pankartı ve “10 Ekim’i unutma, unutturma” sloganıyla salona girmek istemesi, gerginliğe yol açtı. İtişmelerin ardından salona giren grup “Katil devlet, hesap verecek” sloganı atınca; Divan Başkanı Aykut Erdoğdu müdahale hale etti. Sloganın susturulmasından sonra konuşan Erdoğdu, 10 Ekim’i unutmadıklarını belirterek “Çok coşkulu bir kurultay yapıyoruz. Birkaç provakatör çıktı biz de susturduk” dedi.

 

 

Kurultay’da konuşma yapan Genel Başkan Adayı Muharrem İnce, Ecevit’in İnönü’yle girdiği Genel Başkanlık yarışı sonrasında ilk seçimde hükümet olduklarını hatırlatarak şunları söyledi: ” 6 Ok’a güvenen, kendi evlatlarına Sahip çıkan bir parti istiyorum, bu partide Tıbbiyeli Hikmetler’i görmek istiyorum. Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin îhsanoğlu’nun ismini Yalova’da eşimden öğrendim. Adayın ismini 130 milletvekili, 81 il başkanı bilmiyordu.”