CHP İstanbul’da değişimcilerin listeleri kazandı!

CHP İstanbul’da değişimcilerin listeleri kazandı!
31 Ağustos 2023 12:41

İlçe kongrelerinde son iki haftaya giren CHP’de en etkili şehirler olan Ankara ve İstanbul’da iki il birbirlerinin sonuçlarını takip ediyor.

 

 
Geride kalan haftada kurultaya en çok delege gönderecek İstanbul’un Üsküdar, Adalar, Kadıköy, Beyoğlu, Sultangazi, Küçükçekmece ve Pendik ilçelerinde yapılan kongreler sonucunda partide değişim isteyenlerin listeleri ağır bastı. Partide değişim isteyenler bu durumun genel merkez ağırlıklı giden Ankara kongrelerini de etkileyeceğini söylüyor.

Cumhuriyet’ten Sarp Sağkal’ın haberine göre konuyla ilgili, “Ekrem İmamoğlu İstanbul’da olduğu için orada bir hareket Ankara’yı da etkiliyor. İnsanlar değişimin olabildiğini görürse ona göre hareket eder. Herkesin değişim isteği var ama mesele bunu açıktan göstermek, dillendirebilmek” ifadelerini kullandı.

Kongrelerde yapılan eleştirilere de değinen CHP’liler, “Seçim yenilgisinin öfkesi aradan geçen aylara rağmen geçmiyor. Hatta genel merkezden gelen ‘Konya’yı da alacağız’ gibi açıklamalar öfkeyi artırıyor. ‘Biz artık kaybeden olmak istemiyoruz’ diyorlar” değerlendirmesini yaptı.