CHP İrade Grubu’ndan ‘il başkanları’ açıklamasına tepki!

CHP İrade Grubu’ndan ‘il başkanları’ açıklamasına tepki!
23 Haziran 2023 05:00

Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) seçim sonrası gündemde olan ‘değişim’ vurgulu açıklamalara ilişkin partinin 81 il başkanı ortak bir açıklama yaptı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile bir görüşme gerçekleştiren CHP’li il başkanları adına açıklama CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’ndan geldi.

 

 

Açıklamada “Değişim, albenisi olan sihirli bir sözcüktür. Ancak kalıcı bir değişimi, dönüşümü sağlayacak olan kişilerden ziyade fikirler ve ilkelerdir” ifadeleri dikkat çekti.

 

 

CHP İrade Grubu Sözcüsü ve kurultay delegesi Hakkı Aydos, açıklanan bildiriye tepki gösterdi ve “81 il başkanının ortak metni değil, Canan Kaftancıoğlu‘nun yazdığı bildiri” ifadelerini kullandı.

 

 

“Denizli, Kütahya, Kastamonu başta olmak üzere Eskişehir ve Trabzon il başkanları bu metne imza atmadılar. Batı Karadeniz il başkanları dahil toplam 24 il başkanı bu metni kabul etmedi” diyen Hakkı Aydos şunları söyledi:

 

 

 

“Hangi metni zorla imzalattırmaya kalkarsanız kalkın demokrasi her şeyin önüne geçecektir. Zorla demokrasi olmaz, demokrasi ortak akılla olur. Gerçek demokrasi özlemi çok yakında 3 Temmuz’da başlıyor. Yüzlerce harbiyeli tüzük kurultayı için 3 Temmuz’da imza toplamaya başlıyoruz”

 

 
NE OLMUŞTU?

 

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile 81 il başkanının CHP Genel Merkezi’nde dün gerçekleştirilen toplantısı devam ederken ortaya flaş bir iddia atıldı.

 

 

Edinilen bilgiye göre; toplantı esnasında Genel Merkez tarafından, il başkanlarının imzalarıyla yayımlanacak “Genel Merkez yola devam ediyor, Genel Başkanımıza güvenimiz tam” konulu bir metin duyurulması istendi. Bazı il başkanları ise bu metne imza atmaya ve yayımlanmasına karşı çıktı.

 

 

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında yapılan toplantı sürerken, metne imza atmayı kabul etmeyen 24 il başkanının görevlerinden istifa ettiği iddia edildi. Söz konusu iddialar CHP tarafından yalanlandı.

 

 

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu toplantının ardından yaptığı paylaşımda “Bugün Genel Başkanımızla birlikte illerimize dair oluşturduğumuz raporları değerlendirdiğimiz verimli, kapsamlı ve oldukça uzun bir toplantı gerçekleştirdik. Ortak basın bildirimizi yarın kamuoyuyla paylaşacağız.” ifadelerini kullanmıştı.