CHP ile işbirliğini savundu, adaylığı iptal edildi

CHP ile işbirliğini savundu, adaylığı iptal edildi
16 Aralık 2023 11:17

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in katıldığı törenle İYİ Parti Ortahisar Belediye Başkan Adayı olarak açıklanan Ayhan Pala, sosyal medya hesabından CHP ile işbirliğinin şart olduğu mesajı verince adaylığı iptal edildi.

 

Fotoğraf: İYİ Parti Trabzon X

 

Son günlerde peş peşe gelen istifalarla sarsılan İYİ Parti’de adaylık krizi de patlak verdi. Gazete Duvar’da yer alan habere göre, İYİ Parti Ortahisar Belediye Başkan Adayı olarak açıklanan Ayhan Pala, sosyal medya hesabından CHP ile işbirliğinin şart olduğu mesajı verince adaylığı iptal edildi.

Akşener’in katıldığı ‘Teşkilat Buluşması’nda adayları belli olan 6 ilçeden biri olan Ortahisar’da Trabzon Büyükşehir Belediyesi Spor Daire Başkanlığı görevinden ayrılan Ayhan Pala’nın adaylığı duyurulmuştu.

Pala, adaylığının ardından sosyal medya hesaplarında Ortahisar’da CHP ile işbirliğinin şart olduğu mesajları verdi fakat partisinden gelen eleştiriler sonrası bu paylaşımlarını sildi. İl Teşkilatı’nda kriz yaratan paylaşımların ardından dün gece saatlerinde Pala’nın adaylığının iptal edildiği duyuruldu.

 

İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Fatma Başkan tarafından yazılı yapılan açıklamada Pala’nın işbirliği yapılıp yapılmayacağına dair açıklamalarının mesnetsiz olduğu ifade edildi.