CHP İl Başkanları toplantısında Kılıçdaroğlu ve Tanrıkulu’na tepki

CHP İl Başkanları toplantısında Kılıçdaroğlu ve Tanrıkulu’na tepki
21 Mart 2016 09:40

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu. partisinin genişletilmiş il başkanları toplantısında, Doğu ve Güneydoğu’da CHP’nin artık HDP’ye oy verenlerin tercih ettiği, ikinci parti konumuna geldiğini, önümüzdeki dönemde CHP’nin bu bölgede toparlayıcı parti konumuna geleceğini söylediği öğrenildi.

 

 

 

Zihni Erdem / Aydınlık

 

 

 

‘CHP, HDP’LİLERİN İKİNCİ PARTİSİ’

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da toplantıda yaptığı değerlendirmede, “Eskiden HDP’ye oy verenlere ‘Eğer HDP’ye oy vermezseniz ikinci tercihiniz hangi parti olur?’ diye sorulduğunda büyük bir çoğunluğu ‘AKP’ yanıtı veriyordu. HDP’liler şimdi aynı soruya ‘CHP’ diye yanıt veriyorlar. CHP’nin bu bölgede etkinliği ve saygınlığı artıyor. Önümüzdeki dönemde bu bölgede CHP toparlayıcı parti konumuna gelecek” dediği ifade edildi.

 
TANRIKULU’NA TEPKİ

 

Edinilen bilgilere göre toplantıda bazı il başkanları Sezgin Tanrıkulu’nun söylemlerinden duydukları rahatsızlığı dile getirdi. İl başkanlarının “Sezgin beyin açıklamaları partiye zarar veriyor. Tabanımız bu konuşmalardan rahatsız. Konuşmaları ve açıklamaları bizi sıkıntıya sokuyor” dedikleri öğrenildi.

 
‘PARALEL MYK MI KURUYORSUNUZ?’

 

 

Toplantı kulislerinde konuşulanlara göre, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ve MYK üyeleri de il başkanlarının eleştirilerinden kurtulmadı. Kocaeli İl Başkanı Cengiz Sarıbay, yaptığı konuşmada Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nu “Ne kadar başarısız insan varsa yanınıza alıyorsunuz. Seçimleri kaybetmiş belediye başkanlarını genel başkan yardımcısı yapıyorsunuz” diye konuştu.

 
Bazı il başkanları Kılıçdaroğlu’nun “Başdanışman” uygulamasına tepki gösterdi. Bu konuda konuşan il başkanları, “Genel Başka’nın MYK üyelerinden fazla başdanışmanı var. Bunlar ne iş yapıyor? Paralel MYK mı kuruluyor? Başdanışmanların örgüt ve belediyelerin işlerine karıştıkları ifade ediliyor” eleştirileri üzerine Kılıçdaroğlu, “Başdanışmanların örgüt ve belediye işlerine karışmaları söz konusu değil” yanıtını verdi.