CHP Genel Başkan Yardımcısı Günaydın: 'Üretici ürünü, maliyetin altına satıyor'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Günaydın: 'Üretici ürünü, maliyetin altına satıyor'
19 Ocak 2013 14:27

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, Türkiye’de üreticinin zor durumda olduğunu belirterek bir çok ürünün maliyetine, ya da maliyetinin altında satılmak zorunda kaldığını savundu.

 

 

 

 

 

 

Adana’da CHP İl binasında basın toplantısı düzenleyen Gökhan Günaydın, tarım ve sanayi kenti olarak bilinen Adana’nın işsizlikte ön plana çıkmasının kabul edilemez bir durum olduğunu söyledi. Adana’nın şampiyonluklarla anılması gerektiğini belirten Günaydın, “Türkiye’de tarla tarımının en önemli merkezlerden biri Çukurova’dır. Adana, sanayinin Türkiye’de tohumlarının atıldığı merkez. Ancak Adana bugünlerde işsizlik şampiyonluğuyla anılıyor. Tarım ve sanayi kapasitesinin bu kadar yüksek olduğu bir kentte üretim rekoru kırmak gerekirken, ticaretin durma noktasına geldiğini görüyoruz” dedi.

 

 

 

‘İÇİŞLERİ BAKANLIĞI’NIN İŞİ CHP’Lİ BELEDİYELERLE UĞRAŞMAK’

Hakkında devam eden soruşturmalar nedeniyle İçişleri Bakanlığı tarafından 33 ay önce görevden alınan Adana Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aytaç Durak’ın, görevden alınmasının hukuksuzluk olup olmadığının sorulması üzerine ise Günaydın şöyle konuştu:

 

 

 

“Türkiye’de son 10 yıl içinde yaratılan hukuksuzluk konuşulabilir. Ama yerel yönetimler açısından şunu söyleyebiliriz. İçişleri Bakanlığı’nın vesayet yetkisi, CHP’li belediyeleri çalıştırmama üzerine yürümektedir. Mülkiye müfettişleri, vergi denetmenleri, özel yetkili savcıların görevlendirdiği bilirkişiler, bu belediyeleri itibarsızlaştırmaya ve iş yapamaz durumuna getirmeye çalışmaktadır. Bundan nasibini alan CHP dışında da belediyeler vardır. Şunu açıklıkla ifade edelim ki suç işleme hiç kimse için kabul edilebilecek bir şey değildir.’