CHP dokunulmazlık işine hiç girmemeliydi

CHP dokunulmazlık işine hiç girmemeliydi
15 Nisan 2016 17:30

Tabii ki AKP dokunulmazlıkların kalkmasını ve bin türlü yolsuzluk ve usülsüzlükten dolayı yargıya muhatap olmak istemez.

 

 

Safile USUL H&H YORUM

 
Onlar dokunulmazlık meselesini HDP için gündeme getirdiler.

 
Ve aslında, AKP şunu çok ister…

 
Dokunulmazlıklar CHP için kalksın, o da birçok CHP’liyi içeri tıksın.

 
Mesela Can Dündar’ın duruşmasında duruşma salonundan çıkmayarak duruşmanın ertelenmesini sağlayan milletvekillerini yakasından tutsun, doğru Silivri’ye yerleştirsin.

 
Bunu çok ister ancak dokunulmazlıkların sadece bir siyasi parti için kaldırılması mümkün olmayacağı için tüm milletvekilleri için bunu dile getiriyor.

 
Bu durumda ama CHP’nin hemen bu topa girmesi, anlamı, “Dokunulmazlıklar kalksın, en başta da hükümetten yüzlerce yolsuzluğa bulaşmışlar yargıya hesap versin” olsa da, bu konuyu prensip anlamında ele almalıydı.

 
Şöyle ki…

 
Türkiye’de dokunulmazlıklar kalktığında hükümet bunu sadece muhaliflere uygulatır, bu bir.

 
İkincisi HDP’lilerin dokunulmazlığı kalktığında onlar tüm dünyaya, “Türkler bizi Meclis’tan attı” derler, bu da Türkiye’yi zorda bırakır ve PKK’nın elini güçlendirir.

 
Kaldı ki, bugün asıl mesele TBMM’de HDP’lilerin olması değil, PKK’nın yaptığı terör ve PKK’nın TBMM’ye gidecek HDP’li vekilleri belirliyor olması.

 
Bu noktada yapılması gereken şey PKK’nın etkisini kırmak.

 
PKK’nın etkisi kırılmadan HDP’liler TBMM’de olsa da, olmasa da sonuç değişmez.

 
Bir de şu var…

 
AKP’nin bir amacı da dokunulmazlıkları kaldırmaya niyeti olmadığı halde halka, “Biz çok temiziz, dokunulmazlıkların kalkamasından korkmuyoruz” mesajı vermek.

 
Bu durumda CHP deseydi ki, “Dokunulmazlıklar kalkmasın” o zaman AKP, “Bakın CHP istemiyor dokunulmazlıkların kalkmasını” diyecekti.

 
Ancak buna rağmen CHP’nin dokunulmazlıklar konusunu üstüne bu kadar vazife edinmesi ve aktif dokunulmazlık maddeleri hazıırlamasına gerek yoktu.

 
CHP’nin şunu demesi yeterdi…

 
“Hükümet PKK’yı şehirlere yerleştirdi, HDP’lilere Türkiye’nin belirli şehirlerinde özerklik sözü verdi. Bundan dolayı terör azdı, şimdi de dokunulmazlıkları kaldırmak istiyor. Hükümet TBMM’ye getirsin dokunulmazlık yasasını, biz de yapılan değişikliği inceler, uygunsa destekleriz.”

 
Yani demek istediğim şu, CHP AKP’nin her söylediğine öneri çalışacağına, onun her söylediğinden siyasi olarak anlam ve sonuç çıkarıp halka bunu ve meselelerin özünü ve nasıl oluştuğunu anlatmalı.

 

 

Safile USUL Twitter

 

 

 


Yazarın Son Yazıları:
Bir numaralı hedef İmamoğlu
Bozdoğan Kemeri sessiz bir tanıktır
Demek ki bir değişiklik yok