CHP Çankaya’da yüksek sesle önseçim talebi!

CHP Çankaya’da yüksek sesle önseçim talebi!
12 Aralık 2023 07:33

CHP Genel Merkezi, geçtiğimiz hafta 81 il başkanlığına genelge görderdi. Yazıda, belediye başkan adaylarının belirlenmesi için saptanan yöntemleri açıklandı. Buna göre “örgüt denetiminde önseçim”, “örgüt denetiminde basit aday yoklaması” ve “örgüt denetiminde genişletilmiş aday yoklaması” yöntemlerinin kullanılmasına karar verildi.

 

 

CHP’nin kalesi Ankara Çankaya’da Ahmet Yeşil, Ali Haydar Hakverdi, Bekir Ödemiş, Devrim Bora Özüdoğru, Ekrem Kerem Oktay, Emel Uslu Atik, Emre Çakır, Erdoğan Kılıç, Haydar Yılmaz, Hikmet Tepe, Hülya Güneş, İlke Çakar, Kiraz Gülsün Bor Güner, Mehmet Ali Demir, Melike Bilgin Bulut, Mustafa Selçuk Dereli, Necati Yılmaz, Orhan Sarıaltun, Ömer Faruk Eminağaoğlu, Saniye Barut, Sercan Çığgın, Şükrü Yalnız Tüteloğlu, Tezcan Karakuş Candan ve Alper Taşdelen belediye başkan aday adaylığı için başvurdular.

 

 

Çankaya Belediye Meclis Üyeleri ve Çankaya delegeleri, parti emekçileri ve kanaat önderleri, “Çankaya’yı CHP’nin kalesi yapanlara CHP’nin tüm yönetim kademelerinin vefa borcu vardır, saygı borcu vardır. Bu borcun ödenmesinin yolu, Çankaya’daki CHP’lilerin iradelerini ortaya koyabileceği bir ön seçimin gecikmeden planlanmasıdır. Ön seçim, sadece bir yarış değil, aynı zamanda umudu ve cesareti paylaşma arenası olacaktır.” açıklamasını yaptı.

 

 

 

“Çankaya’da önseçim istiyoruz” diyen CHP’liler “Partimizdeki değişim mücadelesinin yerellerdeki neferleri olarak heyecanlıyız ve değişim sürecine sahip çıkıyoruz. Çankaya’daki CHP’lilerin iradelerini ortaya koyabileceği seçenek Ön Seçim. Çankaya’da Ön Seçim istiyoruz. Ön seçim, sadece bir yarış değil, aynı zamanda umudu ve cesareti paylaşma arenası olacaktır. “ ifadelerini kullandı.

 

 

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve MYK üyelerine seslenen Çankaya Belediye Meclis Üyeleri ve Çankaya delegeleri “CHP’nin belediye başkanlığı seçimini kazanacağı garanti olan yerlerde ön seçim yerine başka yollarla aday belirleneceği yolunda söylentiler yayılıyor. Böyle bir yola başvurulması değişim heyecanına ve iktidar mücadelemize en büyük kötülük olacaktır.” dedi.

 

 

Çankaya Belediye Meclis Üyeleri ve Çankaya delegeleri, parti emekçileri ve kanaat önderleri adına açıklama yapan Zafer Nergiz ve Kemal Ayyıldız şunları kaydetti:

 

 

CHP 38.Kurultayından sonra Genel Merkez’de başlayan yenilenme sürecini devam ettireceğine inandığımız, CHP Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel ve PM üyelerinin işini kolaylaştırmak için Çankaya belediye Başkanı ve Belediye Meclis Üyeleri seçimi için Çankaya da içimizde önseçim , yapma kararı aldık. Adayı teke düşürüp Tüm Çankaya halkının desteğiyle Çankaya‘nın kendi iradesinde belediye Başkanı Ve Belediye Meclis Üyesini seçileceğini görüyoruz.
CHP geleneklerine uygun olarak demokratik bir yarışa sahne olacağına, önce yerel seçimlerde daha sonra genel seçimlerde partimizi iktidara taşıyacak yenilenmiş yönetimini oluşturacağına inancımız tamdır. Örgütlerimizde mahalleden başlayan ilçe ve il örgütlerinde devam eden değişim sürecinin Sayın Genel Başkan liderliğinde kesintisiz devam edeceğine inanıyoruz.

 
Parti emekçileri ve Çankaya halkı yeni bir heyecanla iktidar yürüyüşüne hazırdır. Yenilenmenin kaynağı ve itici gücü parti emekçileridir.
Parti emekçileri olarak önümüzdeki birinci hedef; 2024’de Genel Başkanımızın önderliğinde görevlerini başarıyla sürdüren ve sosyal belediyeciliği başarı ile temsil eden yerel yönetici sayımızı artırmak ve hizmetlerimizi ülkenin her noktasına yaygınlaştırmaktır.
Çankaya parti emekçileri ve örgütleri olarak, demokratik bir yarışa sahne olacak Önseçim sonrasında 81 il örgütleri ve İlçeler birleşerek, güçlenerek çıkacağız. Bir arada iktidar yürüyüşünü başlatacağız.
“En güzel günlerimizi henüz yaşamadık. İçerisinde bulunduğumuz yıl CHP iktidarının kurumsal altyapısını kurduğumuz yıl olacak. Olağan Kurultay’ımızı bir iktidar kurultayına dönüştürerek Genel Başkan’ımıza ve çalışma arkadaşlarına omuz vereceğiz. Elbirliği ve yol arkadaşlığı ruhu ile Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün işaret ettiği çağdaş uygarlık seviyesine bu ülkeyi taşıyacağız. Yeni bir siyaset dili arzusu yükseliyor. Kurumların yeniden işletildiği, demokratik, eşitlikçi ve liyakate dayalı bir düzeni onlarla beraber kuracağız.”
Parti içinde İlçe Delegeleri parti emekçileri ve parti üyeleri olarak başlangıçtan değişim için mücadele veren partili yol arkadaşlarıyız
Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında, insan onuruna yakışır bir yaşamın herkes için mümkün olduğu bir Türkiye’yi, Geleceğin Türkiye’sini inşa etmek mecburiyetindeyiz
Önümüzdeki yerel seçimlerde Çankaya Belediye Başkanlığı ve Meclis üyeliği için önseçim için çalışan örgütlenen partilileriz. Başta üyesi olduğumuz ÇANKAYA ilçemizde ve mümkün olan her yerde Önseçim talebimizi yükseltiyoruz.
Partimizin yakın bir süreçte aday adayı başvurularını almasını ve aday belirleme yöntemini belirlemesini beklemekteyiz.
Çankaya İlçesine kayıtlı tüm üye arkadaşlarımızın katılımıyla organize edeceğimiz Mahalle ve Semtlerde eğilim yoklaması yapacağız.
Önseçime katılan başta Belediye Başkanı aday adayı olmak üzere, tüm Meclis Üyesi aday adayı arkadaşlar çıkan karara ve ana ilkelerini ve seçim sonuçlarını peşinen kabul ettiklerine dair beyanları Çankaya halkı ile paylaşılacaktır.
Bizlerin yapacağı Önseçim/ Eğilim Yoklamasına katılmayı tercih etmeyen aday adayı arkadaşlarımız olacaktır. Bu arkadaşlar bizlerden bağımsız olarak Çankaya İlçemizin düzenleyeceği Eğilim Yoklamasına katılması en doğal ve demokratik hakları olduğunu ifade etmek isteriz.
Bu eğilim yoklamasından seçilen Belediye Başkanı ve Meclis Üyesi arkadaşlarımız, Çankaya ilçe örgütümüz tarafından düzenlenecek resmi eğilim yoklamasına, bizim aday adayı listesi olarak sunulacaktır.
Amacımız, bu Demokrasi şöleni sonucunda üyemizin tercihleri ile seçilmiş arkadaşlarımızı desteklemek, emeğimizi onların emeğine katmaktır.
Hepimizin ortak sorumluluğu, uzlaşarak ve birlik içinde bu krizi aşmak, derin sorunlarımızı demokratik siyasetin alanını güçlendirerek, çoğulculuk ve katılımcılık temelinde çözebilmektir.
Kimsesizlerin kimsesi Cumhuriyet’in ikinci yüzyılında, çocuklara bırakılacak miras yoksulluk değil eşit, adil, barış içerisinde umutlarının ve hayallerinin peşinden gidebilecekleri bir gelecek olmalı.

 

zafer-nergiz

Zafer Nergiz

 

kemal ayyildiz

Kemal Ayyıldız

zafer nergiz2