CHP Çankaya adayı Hüseyin Can Güner: Birileri gençlere ‘gidin’ derken, CHP belediyeleri emanet ediyor

CHP Çankaya adayı Hüseyin Can Güner: Birileri gençlere ‘gidin’ derken, CHP belediyeleri emanet ediyor
16 Şubat 2024 08:33

CHP’nin ‘kalesi’ Çankaya için aday gösterdiği Hüseyin Can Güner, PolitikYol’a yaptığı açıklamada adaylık başvurusu yapmadığı için gelen eleştirilere yanıt verdi. Güner, adaylığının nasıl gündeme geldiğine dair “Partimizin dört eski gençlik kolu başkanı, mevcut gençlik kolları başkanı ve gençlik örgütü adımı genel başkanımıza önermiş. Genel başkanımız ve parti yönetimimiz de uygun gördü” açıklaması yaptı.

 

 

31 Mart 2024 yerel seçimlerine hazırlanan CHP, belirlediği tüm adayları 18 Şubat’ta kamuoyuna tanıtmaya hazırlanıyor. Bunlar arasında CHP’nin en çok konuşulan isimlerinden biri Çankaya adayı olan Hüseyin Can Güner oldu.

Güner’in belediye başkanlığı için adaylık başvurusu yapmadığı gerekçesiyle açıklama yapan diğer aday adayları eleştirilerde bulunmuştu.

 

 

Adaylık önerisi gençlik örgütünden
Güner, adaylık başvurusuna dair yaptığı değerlendirmede “Gençlik kollarımızın başkanları genel başkanımıza ve partimizin yöneticilerine giderek Çankaya için öneride bulunmuş. Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün hatıralarının yaşayacağı yer olarak işaret ettiği Çankaya’ya genç bir ismin adaylığının hem partimizdeki değişimi simgeleyeceğini hem de yeni bir vizyon ile kadrolarının ortaya konacağı görüşünü dile getirmişler. Partimizin genel başkanı ve yönetimimiz de bunu uygun gördü ve bugün yola çıktık” dedi.

 

 

Çankaya’ya dair hedeflerini de anlatan Güner şunları kaydetti: “Önceki Belediye başkanlarımız ile Çankaya ülkemizin en önemli ilçelerinden biri oldu. Biz de bu yıldızı 100 yıllık Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında yeniden parlatmak, gençliğin ve ülkeye dair umudu olan herkesin güvenle buluşacağı dünyanın en iyi şehirlerinden biri haline getirmek için ‘Parla Çankaya’ diyerek yola çıktık. Bu yıldızı cumhuriyetin aşındırılmaya çalışılan, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün değerlerini yaşatacağımız, herkese eşit hizmet götüreceğimiz bir çağdaş sosyal demokrat belediyeciliği her kesimden vatandaşımızın hissedeceği şekilde hızla dönüştüreceğiz. Devletine ve milletine sıkı sıkıya bağlı, kültür ve sanatın nabzının atacağı, öğrencilerin ülkemiz için eğitim alırken aynı zamanda bizi yanlarında her ihtiyaçlarında hissedeceği ve nefes alacağı bir kent enerjisini ortaya çıkaracağız. Ben belediye başkanı olarak her zaman ulaşılabilen, gençlerin, kadınların ve ailelerinin yanında olacağım. Çankaya’nın yeniden parladığını herkes hissedecek. Güzel Çankaya’mız için hazırım.”

 

 

‘Genel başkanımız Özgür Özel de çok net bir mesaj veriyor’
Güner, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in de mesaj verdiğini dile getirerek, Çankaya Belediyesi’nin gençler için seferber olacağını söyledi: “Aslında Genel Başkanımız Özgür Özel çok net bir mesaj veriyor; birileri bu ülkenin gençlerine giderseniz gidin diyor ama bizim genel başkanımız ülkemizin en büyük ilçelerini, illerini gençlere emanet ediyor. Çünkü ‘Bütün ümidim gençliktedir’ diyen Atatürk’ün partisinin genel başkanı ve o tarihi sorumlulukla davranıyor. Bu nedenle Çankaya, gençliğin özgürce okuduğu, tartıştığı, eğlendiği bir ilçe olacak. Biz belediye olarak her türlü imkanımızı genç arkadaşlarımız için seferber edeceğiz.”