CHP bugün kampa giriyor

CHP bugün kampa giriyor
27 Eylül 2012 08:53

Milletvekilleri, PM ve YDK üyelerinin katılacağı toplantılarda gündem, yaklaşan yerel seçimler ve Silivri stratejisi olacak
CHP, TBMM açılmadanönce milletvekilleri, PM ve YDK üyeleriyle 2 günlük toplantı yapıyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun açış konuşmasıyla bugün başlayacak olan toplantılarda yerel seçim hazırlıkları ve tutuklu milletvekilleriyle ilgili olarak izlenecek strateji masaya yatırılacak.

CHP’nin 2 günlük kampı bugün Büyük Anadolu Otel’de başlıyor.
CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun açış konuşmasından sonra Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın yerel yönetimler seçim stratejisi sunumu yapacak. Toplantının ikinci gününde TBMM’nin yeni yasama yılının olası gündemi ele alınacak.

Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, tutuklu milletvekilleriyle ilgili izlenecek stratejinin de toplantılarda konuşulacağını söyledi.

Oran, “Tutuklu milletvekilleri ve Balyoz davasıyla ilgili olarak Avrupa’dan sürekli sorgulamalar geliyor. Bu konuların hem iç, hem dış boyutu var. Sosyalist Enternasyonal içinde çalışmalarımız sürüyor. İçeride de millet iradesinin tutuklu kalmasına karşı yeni bir tavır geliştirebiliriz. Birçok eylem yapılabilir” dedi.

CHP’nin seçimlerde sandık bazında etkin çalışma yapılabilmesi için de hazırlıklara başlandı. Türkiye, 25 bölgeye ayrılarak sandık sorumlularının tespiti, üye kayıtlarındaki eksikliklerin giderilmesi için 24 milletvekili görevlendirildi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, milletvekillerine gönderdiği görevlendirme yazısında, “Bütün seçim çevrelerindeki sandıklarda yapılacak sandık sorumlusu görevlendirmelerinin ve genel merkezce verilecek görevlerin yerine getirilmesi büyük önem taşımaktadır” dedi.