CHP Bucak ilçesi'nde Deniz Baykal dönemi!

CHP Bucak ilçesi'nde Deniz Baykal dönemi!
16 Nisan 2013 05:00

BURDUR’un Bucak İlçesi’nde CHP teşkilatında yapılan olağanüstü kongrede başkanlığa seçilen isim, herkesi şaşırttı.

 

 

CHP Bucak İlçe Başkanı Atilla Dilek ve ilçe yönetiminin geçen Mart ayında toplu olarak istifasının ardından, olağanüstü kongre yapıldı. Bucak Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kooperatifi Toplantı Salonu’nda yapılan kongreye, CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, Burdur Milletvekili Ramazan Kerim Özkan, Antalya İl Başkanı Devrim Kök, Burdur İl Başkanı Süleyman Erman, Antalya Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Bekir Kumbul, ilçe ve belde belediye başkanları ile çok sayıda partili katıldı.

 

 

 

 

Kongrenin divan başkanlığını Milletvekili Ramazan Kerim Özkan, yardımcılığını Recep Mutlucan, divan katipliğini Mustafa Özdemir yaptı. Kongrede konuşan Özkan, “Ülkemizde demokrasi, insan hakları ve özgürlükler ayaklar altındadır” dedi.

 

BİRLİK VE BERABERLİK ÇAĞRISI

Sakarya Milletvekili Özkoç ise ülke gündemine referandum ve yerel seçimler bulunduğunu belirterek birlik çağrısı yaptı. Antalya Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Bekir Kumbul da parti içerisinde kırgınlıkların bir tarafa bırakılması gerektiğini söyledi. Kavga edilmesi gereken kişilerin parti içinde olmadığını vurgulayan Kumbul, “Ben hepsini bir tarafa bıraktım. Düne kadar ‘Sıfır sorun var’ derken, bugün Misak-ı Milli sınırları dışında herkesle kavgalıyız” dedi.

CHP Antalya İl Başkanı Devrim Kök ise “Antalya’da kırsalda tarım, merkezde turizm var. Rusya, İran, Irak, Suriye ile kavgalıyız. İhracat bitmiş, çiftçilik bitiyor, hayvancılık bitmiş” diye konuştu.

DENİZ BAYKAL DÖNEMİ

Konuşmaların ardından yeni ilçe başkanının seçilmesi için seçime gidildi. İlçe başkanlığı için divan heyetine, avukat Deniz Baykal ve Mehmet İzgi listelerini sundu. Ancak adaylardan Mehmet İzgi, birlik beraberlik adına adaylıktan çekildiğini açıkladı. Tek listeyle yapılan seçimde, 44 delege oy kullandı. 3 oyun geçersiz sayıldığı seçimde 41 oy alan Deniz Baykal, CHP Bucak İlçe Başkanı oldu.

CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal’la aynı adı ve soyadı taşıyan, onun gibi hukuk fakültesi mezun olan Bucak İlçe Başkanı Deniz Baykal, “İktidar yolunda Burdur’dan 3 milletvekili çıkarmak için çalışacağız” dedi