CHP Bayraklı aday adayı Öncel: Bayraklı’da Atatürk’ün izinde herkese sahip çıkacağız!

CHP Bayraklı aday adayı Öncel: Bayraklı’da Atatürk’ün izinde herkese sahip çıkacağız!
5 Aralık 2018 11:27

CHP Bayraklı Belediye Başkan aday adayı Murat Haluk Öncel, adaylık süreci ve projelerini anlattı. Öncel, “Bayraklı’da herkese biz sahip çıkacağız” dedi

 

 

Yerel seçimler öncesi Bayraklı Belediye Başkanlığı’na Cumhuriyet Halk Partisi’nden aday adaylığı başvurusunu yapan Murat Haluk Öncel, Ege Telgraf Web TV’nin canlı yayın konuğu oldu. Gündem Özel programında İsmail Kazım Erkmen’in sorularını yanıtlayan Öncel, aday adaylığı süreci, projeleri ve hedefleri konusunda açıklamalarda bulundu. 2001 yılında siyasi hayatına başladığını ve birçok görevde aktif olarak rol aldığını belirten Öncel, “2014 yılında Bayraklı’da Belediye Başkan aday adayı olmuştum. Projelerim daha o dönemden hazırdı. İlçe hakkındaki hayallerimiz, beklentilerimiz, Bayraklı’nın geleceğini inşa etmek konusundaki hedeflerimiz var. Biriktirdiğimiz tecrübelerimizle beraber çağdaş bir hizmet anlayışıyla bu dönem de Bayraklı için yola çıktık. İnşallah beni bu göreve layık görürler de seçimlerden sonra hizmetlerimize başlarız” dedi.

 

 

 

Bayraklı’nın sorunlarını yakından bildiğini ve partisinin de bu bölgede çok güzel icraatlar yapabileceğini düşündüğünü ifade eden Öncel, “18 yıldır Bayraklı’da yaşıyorum. İzmir’e geniş bir perspektifle bakıyoruz. İlçemizin çok güzel bir coğrafi yapısı var; hemen hemen her mahallemizden denizi görmek mümkün. Bayraklı’yı seçmemin yegane nedeni, orada yaşamış olmam ve halkla yakın temasta olmam. Vatandaşlarla sürekli beraberiz. Çalışmalarımızı da ortak akılla yürütmek istiyorum. Bayraklı’nın mutlak suretle ciddi projelere ihtiyacı var. Hazırlıklarımız tamam. Bir belediye olarak neler yapabileceğimizi, neler ortaya koyabileceğimizi biliyoruz” diye konuştu.
5 YILLIK BİR PLAN

 

 

Seçim vaatleri içinde olan projeleri noter onaylı bir manifesto biçiminde ortaya koyduklarını söyleyen CHP’li Haluk Murat Öncel, şu açıklamaları yaptı: “Yapabileceklerimizi, yapmayı hedeflediklerimizi her seçmenimize ulaştıracağız. Seçim çalışmalarımızı zaman, gün, tarihe göre değerlendirmeliyiz. Belediye başkanları 5 yıllık bir süre için göreve geliyor. Bu süre içinde çalışmalarımızı bir sistem dahilinde yürütmemiz lazım. Halkçı, katılımcı, demokratik bir yönetim anlayışı benimsiyoruz. Vatandaşa hesap verebilen bir belediyecilik anlayışını ortaya çıkarıyoruz. Vatandaş bizden sürekli bilgi edinebilmeli. Belediyenin yatırım ve harcamaları ile ilgili herkes bilgi edinebilecek. Seçim kampanyama başlar başlamaz ben de bütün mal beyanlarımı yapacağım. Bunun yanında başkan olduktan sonra da bunu güncel sitemizde değerlendirecek ve vatandaşlarla diyalog hattını oluşturacağız.”

 
ÖNCELİK: KENTSEL DÖNÜŞÜM

 

 

Bayraklı halkının belediyeden çok büyük beklentilerinin olduğunu da sözlerine ekleyen Öncel, “Önceliğimiz kentsel dönüşüm olacak. Yerinde kentsel dönüşüm gibi bir çalışma içerisine gireceğiz. Bu konuda vatandaştan yetki alarak müteahhitlerle aralarında köprü görevi yapacağız. Örneğin, revizyon imar planları mevcudu yenilemektir. Ben bu planları da doğru bulmuyor, kökten planlama yapmak istiyorum. Bu konuda da önümüzdeki süreçte planlamalarımızı başlatacağız. Bunun yanında ilçemizin daha farklı sorunları da var; açlık sınırının altında yaşayan çok insanımız var. Mutlak suretle bu vatandaşlarımızın sorunlarına da sahip çıkan ve çözüm üreten bir belediyecilik hizmeti vereceğiz” dedi.

 
‘KOL KANAT GERECEĞİZ’

 

 

Gençler ve kadınlarla ilgili birçok projeler hazırladığını da vurgulayan Haluk Murat Öncel, “Madde bağımlılığına kurban ettiğimiz çok gencimiz var. Bu konuda gençlik rehabilitasyon merkezleri ve meslek edindirme kurslarını hayata geçireceğiz. İş bulmasına da ön ayak olacağız. Eğitimini alan arkadaşlarımıza iş garantisi vereceğiz. Psikoterapi uzmanlarıyla onların hayata uyum sağlamalarını kolaylaştıracağız. Kadınlarımızın da sorunlarıyla ilgilenerek, genç yaşta evlilik travmaları yaşayan kadınlarımıza sahip çıkacağız. Bayraklı’da evlilik terapi merkezlerinden tutun da aile hayatlarına katkı sağlayacak ‘dayanışma merkezleri’ yapacağız. Kadın sığınma evlerini ‘kadın konuk evleri’ yapacağız. Kadınları sığıntı pozisyonundan çıkaracağız. Pozitif ayrımcılık prensibi ile onlara saygın bireyler olduklarını ilk biz göstereceğiz. Bir çocuk meclisi kurarak onların isteklerini dinleyecek, evsizlerimize kol kanat gereceğiz. Kısacası, Bayraklı’da gencine, yaşlısına, evsizine, kadınına, işsizine biz sahip çıkacağız” ifadelerini kullandı.

 
‘HER ZAMAN ATATÜRK’ÜN İZİNDEYİZ’

 

“Yıkan belediye değil, yapan belediye olmak zorundayız” diyen CHP’nin Bayraklı aday adayı Öncel, sözlerini şöyle tamamladı: “Biz Bayraklı’da tasarruf da yapacak, fuzuli harcamalardan kaçınacağız. Hazırladığımız projeler sadece halka dokunan, halkın ihtiyacı olan işler olacak. Gerekli olduğu yerde gerekli çalışmalar yapacağız. Konser, deve güreşi gibi etkinlikler yapmayacağız. Örneğin deve güreşlerini iptal edeceğiz. Çünkü tam Smyrna Meydanı’nda deve güreşleri yaptırılıyor ve biz bunları doğru bulmuyoruz. Elbette ki, bu bir Yörük geleneğidir saygı duyuyoruz. Ancak bunun yeri kentin göbeği değildir, kırsal alandır. Dolayısıyla deve güreşleri için Doğançay tercih edilebilir. Atatürk gençliğinin gelişmesi için de çaba harcamalı ve yatırım yapmalıyız. Her daim Atamızın izinde olacağız” diye konuştu.

 

 

Yağmur Gülü /  Egetelgraf