CHP, Ankara’da kaynıyor! Başkan Akıllı, nereye koşuyor!?

CHP, Ankara’da kaynıyor! Başkan Akıllı, nereye koşuyor!?
27 Mayıs 2021 09:30

CHP Ankara İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı, sosyal medyada yine TT oldu! Sosyal medyada eleştiri bombardımanına tutulan Akıllı’nın istifası isteniliyor… Örgüt tabanının kaynadığına dikkat çekilen eleştirilerde sabrın tükendiği belirtiliyor..

 

 

Telegram Haber’de yer alan habere göre Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ankara İl Başkanlığı, sıkıntılı günler geçiriyor. İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı’ya yönelik eleştiriler özellikle sosyal medya üzerinden artarken, göreve geldiği günden beri örgütün hiçbir derdine çözüm bulamadığı da iddia ediliyor.

r1

r2

 

 

“GÖNÜLDAŞLARIN SABRI TÜKENDİ”

 

 

Akıllı ile ilgili en sert eleştiriler, CHP Başkent teşkilatının hiçbir sorunun merkeze taşınamadığı yönünde oluyor. Akıllı’nın eşinin bile partiye üye olmadığının altı çizilen sert eleştirilerde, “Artık istifa ediniz. Gönüldaşların sabrı bitti” ifadeleri kullanılıyor.En ağır eleştirileri yapanlardan biri olan Gazeteci Adnan Ateş, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:“İl başkanı demek, aynı kentteki partililerin hakkını savunmak demektir. İstihdam dahil adaletsizlik gördüğü yerde müdahale etmek, masaya yumruğunu vurmak v.b demektir. Öyle 5-6 kişiyle siyah transporterlere binip, açılışlara gitmek demek değildir. Halkın içine girildiğinde boş kâğıtlara sorunları, istekleri, şikayetleri not etmek yetmez, arkasında durmayıp, gereğini yerine getirmemek, hem kağıt israfı hem de umut tüccarlığından öteye gitmez. Aksi takdirde mevcut il başkanlığını bizim Nuknettin dayı da yapar.

 

 


“BİZE CESUR YÜREKLER LAZIM” 

 

 

Sayın Başkan; Size tanınan sürede gereğini yapamadınız. İyi birey ve iyi niyetiniz tartışılmaz ama bizlere “cesur yürekler” lazım. Şöyle masaya sert vuranından, yoksa gemi yürümez, yürümüyor da. Bu nedenle lütfen görevi cesur liderlere bırakınız.- ‘E benim elimde değil, elimden bir şey gelmiyor’ diyorsanız, hahhh ‘BİZ’ de tamda onu diyoruz, bırakın görevi elinden gelenler yapsın. –  Biz mi kimiz?- İnanın çokkkk kalabalıklarız”

 

 


MURTAZA DEMİR OLAYI 

 

Bir başka olay ise Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Kurucu Başkanı Murtaza Demir’in CHP’den ayrılmasıyla sonuçlanan Muhsin Yazıcıoğlu’nun mezarının ziyaret edilmesiyle yaşanmıştı.

r3

 

CHP Ankara İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı’nın Muhsin Yazıcıoğlu’nun mezarını ziyaret etmesine tepki gösteren Demir, CHP’den istifa etmişti. Ancak bu istifanın ardından il başkanlığındaki sular durulmadı. Partinin Başkent kadrosu bu olayı da içine sindiremezken, ardından Başkan Akıllı’nın pek çok bürokratik konuda çekimser kalması ciddi tepkilerin artmasına neden oldu.

 

 


ONUR ÖKTEM OLAYI 

 

Yine Hikmet Akıllı’nın Muhsin Yazıcıoğlu’nun mezarını ziyaretini eleştiren CHP Etimesgut İlçe Başkanı Onur Öktem, görevden alınıp kesin ihraç talebiyle disipline sevk edilmişti. Öktem, ziyaret sonrası eleştiren bir mektup yazıp sosyal medya hesabından paylaşmıştı. Öktem, “Tutsak olmayan, özgürlüğünü elinde tutan kararlı ve ilkeli bir örgütün söylemleri ve adımları sadece kendi sınırıları içerisinde olmamalı” demişti.

r4

Öktem, CHP Ankara il örgütünün yönetilemediğine de vurgu yapmıştı. İl teşkilatı içinde Akıllı’yı eleştirenlerin çoğunluğu tabanın hiçbir talebinin karşılanmadığı ve atanmış bir yönetimin CHP’nin Başkent’te kan kaybetmesine neden olduğunu savunuyor.