CHP Adana'daki 'Acil Demokrasi, Derhal Adalet Mitingi'ne halkı böyle davet etti

CHP Adana'daki 'Acil Demokrasi, Derhal Adalet Mitingi'ne halkı böyle davet etti
19 Ocak 2013 00:00

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, AK Parti iktidarının 10 yıldır adaletsiz bir yönetim ortaya koyduğunu öne sürüp, ilkini 26 Ocak’ta Adana’da gerçekleştirecekleri ‘Acil Demokrasi, Derhal Adalet’ mitinglerinde ‘adalet çığlığı’ atacaklarını söyledi.
 
CHP Adana İl Başkanlığı’nda düzenlenen toplantıya Genel Başkan Yardımcıları Bülent Tezcan ve Perihan Sarı, Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk, Adana İl Başkanı Orhan Sümer ile ilçe başkanları ve çok sayıda partili katıldı.

 
 
Burada konuşan Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, AKP iktidarı ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştirip, 26 Ocak’ta Adana’nın merkez Seyhan İlçesi’ndeki Uğur Mumcu Meydanı’nda gerçekleştirecekleri ‘Acil Demokrasi, Derhal Adalet’ mitingine Çukurova halkını davet etti.


 
Bülent Tezcan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı bölücülük yapmakla suçladı.

“Başbakan eliyle öğrenciler, gençler ve vatandaşların İmam Hatipli olan ve olmayan diye bölündüğü bir düzende yaşıyoruz. Başbakan bölücüdür. Kendi vatandaşlarını bölen bir başbakandır. Vatandaşları Alevi- Sünni diye, yandaşım, karşıtım diye bölen bir başbakan var.” diye konuşan Tezcan, şunları söyledi:

“Partisinin adında adalet olan AKP, milletin kendisine verdiği yetkiyi kötüye kullanmıştır. Adaletsiz bir düzen yaratmıştır. Ekonomik, toplumsa, siyasal düzen ve günlük hayat adaletsizdir. Hayatın içerisinden adaleti çekip çıkardılar. Hayatın içine baskıyı ve zulmü soktular. İşte bu adaletsizliğe karşı 26 Ocak’ta Adana’dan başlamak üzere bütün Türkiye’de ‘Adalet istiyoruz’ diyeceğiz. Adalet çığlığını Türkiye’ye buradan atacağız”