CHP 3 günlük kampa girecek

CHP 3 günlük kampa girecek
15 Nisan 2016 13:32

CHP 20, 21, 22 Mayıs tarihleri arasında 3 günlük Antalya kampına girecek. Kampta son siyasi gelişmeler değerlendirilecek. Kampta dokunulmazlıklar, anayasa gibi konuların konuşulması bekleniyor.

 

 

Zihni Erdem/ Aydınlık
Önceki gün toplanan CHP MYK’da parti yönetimi 20 Mayıs- 22 Mayıs tarihleri arasında toplanacak kampa, vekilleri ve PM üyelerini davet etti.
Kampta, CHP’nin Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AKP hükümetine karşı izlediği yeni stratejinin yanı sıra, anayasa değişikliği ile birlikte, parti içinde terörle mücadele konulanndaki farklı söylem ve yaklaşımlann ele alınıp tartışılması bekleniyor.
‘HDP İLE ARAMIZA ÇİZGİ ÇEKELİM’

 

CHP’nin kapalı grup toplantılarında konuşan çok sayıda milletvekili, “Biran önce Güneydoğu Anadolu politikasında net bir tutum takınılmalı ve HDP ile aramıza sınır çizilmeli” görüşünü savunmuştu.
Geçen salı günü basına kapalı grup toplantısında söz alan Çetin Arık, “Ben HDP ile birlikte anılmak istemiyorum, terörle anılan değil, CHP ile anılan milletvekili olmak istiyorum” demiş ve bu konuda parti yönetiminin tedbir almasını istemişti.
Kılıçdaroğlu’nun “Darbe hükümeti” olarak nitelediği AKP’ye karşı daha sert bir muhalefet çizgisi izleyeceklerini, yeni stratejilerinin kampta tartışılacağı kaydedildi.
Kılıçdaroğlu, “Hukuk içinde kalarak biz bunu her yerde göstereceğiz dilimizi sertleştireceğiz. Bu zamana kadar çok kibar gittik. Yolsuzluklar oluyor, çocuklara tecavüz ediliyor bunun üstüne gidin diyoruz. Siz ne dcrccniz deyin biz bildiğimizi cayacağız diyorlar. Kendilerine özgü bir sultanlık sistemi getirmek istiyorlar, biz buna izin vermeyiz” sözleriyle açıklamıştı.
CHP’nin sertleşme stratejisine dikkat çeken bir PM üyesi, “Bu parti meclisinde bu konuşulmuş kararlaştırmış bir strateji değil. Kamplaşma stratejisini bugüne kadar hep Erdoğan ve AKP izlemişti. Görüyorum ki, şimdi biz de aynı zeminde, yani onların minderinde kavgayı bu şekilde kavga etmeyi kabul etmişsiz. Anti-demokratik yönetimlerle mücadele edenler her zaman haklı zeminde mücadele ederek sonuç alabilirler. Yoksa kolayca tuzağa düşerler ve anti demokratik yönetimlerin ömürlerini uzatarak halkın daha fazla acı çekmesine yol açarlar Kampta izlenen bu yeni stratejinin ve söylemlerin de ele alınıp tartışılacağını düşünüyorum” dedi.
‘BAŞKALARINA ENDEKSLİYİZ’

 

 

Kılıçdaroğlu’nun milletvekilliği dokunulmazlığı kaldırılmasına ilişkin “Evet” şeklindeki karan milletvekillerinde de tepki yarattı. Bir milletvekili bu tavrı “bir sürüklenme” olarak nitelerken, bir başka milletvekili, “Böyle şey olmaz. Bunu edilgen siyaset olarak görürüm. Demokrasilerde dokunulmazlık muhalefete lazımdır, iktidara değil. ‘Vay HDP’lileri destekliyorlar’ diyecekler’ diye bir siyaset söz konusu. Siz doğru siyaset belirleyecek ve onun arkasında duracaksınız. Sürekli başkalarına endeksli bir siyaset olur mu?” diye konuştu.