Chelsea 2-0 Galatasaray

Chelsea 2-0 Galatasaray
18 Mart 2014 23:09

Şampiyonlar Ligi’ndeki temsilcimiz Galatasaray, çeyrek final yolundaki son virajda Chelsea karşısında… 1-1’in rövanşında temsilcimizin tek hedefi tarihi halkalarına bir yenisi daha ekleyerek üstüste 2. kez çeyrek finale yükselmek… Zorlu karşılaşmanın hakemi Almanya Futbol Federasyonu’ndan Felix Brych…

 

MAÇTAN DAKİKALAR

 

– 42. dakika: Ev sahibi Chelsea, Cahill’in golüyle farkı 2’ye çıkardı.

– 4. dakika: Chelsea, Eto’o’nun attığı golle 1-0 öne geçti.

– İlk vuruşu Galatasaray yaptı… BAŞARILAR GALATASARAY

 

CHELSEA: Cech, Ivanovic, Cahill, Terry, Azpilicueta, Ramires, Lampard, Willian, Oscar, Hazard, Eto’o

YEDEKLER: Schwarzer, David Luiz, Fernando Torres, Obi Mikel, Schürrle, Demba BA, Kalas

 

GALATASARAY: Muslera, Eboue, Semih, Chedjou, Telles, Melo, Yekta, Selçuk, Burak, Drogba, Sneijder

YEDEKLER: Ufuk Ceylan, Burdisso, Ceyhun, Hajrovic, Umut, Hakan, Sabri

 

MAÇTAN NOTLAR

Geçen sezon çeyrek finale yükselerek önemli bir başarı elde eden temsilcimiz, Chelsea karşısında bunu tekrarlamak isterken, Mourinho’nun takımı da şampiyonlar ligi’nde yoluna devam etmek amacında.

 

İlk maç 1-1 sona ermesi nedeniyle tur atlaması için mutlak gol atması gereken temsilcimiz, golsüz beraberlik veya yenilgi halinde kupanın dışında kalacak.

 

MAÇ ÖNCESİNDE TÜM YAŞANANLAR

 

1-1’lik eşitlikte maç uzarken, bu skorun üstündeki beraberlikler ve -galibiyet ise Galatasaray’ı çeyrek finale çıkaracak.

 

Galatasaray’da, Chelsea maçı öncesi Fernando Muslera ile Felipe Melo, sarı kart cezası sınırında bulunuyor. İki futbolcu, yarınki maçta sarı kart görmeleri ve takımlarının çeyrek finale yükselmesi halinde cezaları nedeniyle ilk karşılaşmada forma giyemeyecek.

 

Chelsea’de ise Ramires ile John Obi Mikel, sarı kart cezası sınırında yer alıyor.

 

Mancini, Avrupa kupalarında dalya yaptı

 

Galatasaray’ın İtalyan teknik direktörü Roberto Mancini, Chelsea karşısında Avrupa kupalarında kariyerinin 100. maçına çıktı. İtalya’nın Fiorentina ekibini çalıştırdığı 2001-02 sezonunda, Ukrayna’nın Dnipro Dnipropetrovsk takımına karşı ilk Avrupa kupası maçına çıkan Mancini, 100. maçında Chelsea’ye karşı galibiyet aradı. İtalyan teknik adam, geride kalan maçlarda 47 galibiyet, 27 beraberlik ve 25 mağlubiyet elde etti. 49 yaşındaki deneyimli teknik adam, Chelsea karşısında kariyerinin 13. maçına çıktı. Mancini, Lazio, Manchester City ve Galatasaray’ı çalıştırdığı dönemlerde Londra ekibiyle oynadığı 12 maçın 6’sını kazanırken, 4’ünde sahadan mağlubiyetle ayrıldı.

 

Torres yedek, Eto’o ilk onbirde

 

Menajer Jose Mourinho, ligde geçen hafta 1-0 yenildikleri Aston Villa maçındaki kadroyu hemen hemen hiç bozmadan Galatasaray karşısına sürdü. Portekizli teknik adam, Aston Villa maçından farklı olarak ileri uçta Torres yerine Kamerunlu golcü Eto’o’ya şans verirken, o maçta yedek soyundurduğu Lampard’ı Galatasaray karşısında ilk onbirde görevlendirdi. Willian ve Ramires, Aston Villa maçında kırmızı kart görerek takımlarını 9 kişi bırakmışlardı. Mourinho, Chelsea’nin gol ayakları İspanyol Torres, Andre Schürrle ve Demba Ba’yı yedek kulübesinde oturttu.

 

Mancini, Chedjou ve Selçuk’dan yine vazgeçmedi

 

Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini, sarı-kırmızılı ekibin “Devler Ligi”ndeki bütün maçlarında 90 forma giyen Chedjou ve Selçuk İnan’a zorlu Chelsea mücadelesinde de ilk onbirde forma verdi. İtalyan teknik adam, Chelsea karşısında savunmayı bir dönem Arsenal forması da giyen Eboue, ilk maçta Londra ekibinin filelerini havalandıran Chedjou, Semih ve Telles’e emanet etti.

 

Galatasaray taraftarları yalnız bırakmadı

Stamford Bridge Stadı’nda çeyrek final bileti arayan Galatasaray’ı taraftarları yalnız bırakmadı. Yaklaşık 3 bin sarı-kırmızılı taraftar, stada erken saatlerde gelerek Galatasaraylı futbolculara maç boyunca tezahüratlarla destek verdi. Bilet bulamayan çok sayıda taraftarın da stat çevresine gelerek takımlarına moral verdiği gözlendi.