Çavuşoğlu İsveç’in NATO üyeliği şartını açıkladı: Bu durumda evet dememiz mümkün değil

Çavuşoğlu İsveç’in NATO üyeliği şartını açıkladı: Bu durumda evet dememiz mümkün değil
27 Şubat 2023 11:00

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, NATO’ya üyelik sürecine ilişkin, “İsveç’i attığı adımlar yetersiz. Terörle ilgili endişelerimiz karşılanmalı. Madrid mutabakatı uygulanmadan İsveç’e evet diyemeyiz” dedi.

 

 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Peter Szijjarto ile ortak bir basın toplantısı gerçekleştirdi.

Çavuşoğlu’nun ana gündem maddesi İsveç’in NATO üyeliği konusu olurken İsveç’ten şu ana kadar tatmin edici bir adımın gelmediğini söyledi. Çavuşoğlu, İsveç’e NATO için ‘pozitif’ cevap verilmesi için şartlara da değindi. Çavuşoğlu, “Terörizmin finansı, terör örgütüne insan devşirme ve terör propagandası gibi hukuka aykırı eylemlerin durdurulmasını amaçlıyor. Fakat bugün İsveç’te bu faaliyetlerin hepsi aynen devam ediyor” ifadelerini kullandı.

Kur’an- Kerim’in yakılmasını da hatırlatan Çavuşoğlu, uluslararası toplum olarak bunlarla birlikte mücadele edilmesi gerektiğini söylerken, “NATO üyeliği konusunda taahhütler var. Biz bu adımları görmeden İsveç’in NATO üyeliğine evet dememiz mümkün değil” dedi.